Salotos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2016-07-24

Šios bulvių salotos yra vasaros topas, ypač iš šviežių ir dar labai mažų bulvyčių.

                                                                         


 Vasara visada džiugina! Ir nebūtinai saulėtomis dienomis ir žydinčiomis pievomis, pilnomis saujomis uogų ir šaltų ledų kalnais, nepamirštamomis atostogų akimirkomis ir naujomis aplankytomis vietomis. Kartais džiugina ir netikėtai pasirodęs lietus, kuriame būna norisi išsimaudyti. Džiugina ir vėjas, kuris šelmiškai suvelia plaukus. Ir visai nepikta dėl to, nes prie saulės nubučiuoto veido suvelti plaukai tinka! Kai netikėtai karštą savaitgalį neberandi vietos prie jūros, nenuliūsti, nes vasarą gali veikti tiek daug ir jūrą aplankysi kitą kartą. Net greitai bėgančios dienos verčia šypsotis, nes supranti, kad jos kaip niekada kupinos nuotykių ir vasariškos nuotaikos. Ir daržo darbai! Nesvarbu, kad kartais mieliau juos iškeistum į tingų knygos skaitymą ar braidymą ežero pakrantėje, tačiau visos jo gėrybės yra kasdieninės laimės trupinėliai. Ir kaip aš visada nekantraudama laukiu dar visai mažų šviežių bulvyčių! Na ir kas, kad kaskart girdžiu švelnų močiutės pabarimą dėl nespėti užaugusių bulvių, bet su jomis galima tiek daug nuveikti savoje virtuvėje. Net ir itin paprastos bulvių salotos su traškios šoninės gabaliukais yra šimtą kartą gardesnės nei žiemos viduryje.

 


INGREDIENTAI:


•    0,5 kg šviežių nedidukių bulvių;
•    1 valg. š. alyvuogių aliejaus,
•    Žiupsnio druskos;
•    Žiupsnio juodųjų pipirų;
•    Kelių griežinėlių mėgstamos šoninės;
•    1 nedidelio mėlynojo svogūno;
•    40 – 50 g mėgstamo mėlynojo pelėsinio sūrio;
•    Kelių valg. š. majonezo;
•    1 – 2 arb. š. Dižono garstyčių;
•    Saujos šviežių petražolių.


KAIP GAMINTI:


1.Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2.Bulves švariai nuplaukite ir supjaustykite vidutinio storio griežinėliais. Pgaradinkite juos alyvuogių aliejumi, druska, pipiriukais. Suberkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą ir išmaišykite taip, kad griežinėliais nebūtų vienas ant kito. Kepkite orkaitėje apie 15 – 20 min., kol bulvės dailiai apskrus.  Jei reikia, kepimo eigoje, jas apverskite, kad apskrustų iš abiejų pusių.
3.Šonine supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir lengvai apkepkite.
4.Svogūną supjaustykite griežinėliais.
5.Paruoškite padažą – majonezą sumaišykite su Dižono garstyčiomis.
6.Atvėsusias bulves, apkeptus šoninės gabalėlius bei mėlynojo svogūno griežinėlius suberkite į dubenį. Supilkite padažą ir atsargiai išmaišykite.
7.Patrupinkite mėlynojo pelėsio sūrio ir užberkite smulkintas šviežias pertražoles.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK