Kai žiema jau spėjo pabosti ir sniego pusnys nebedžiugina, kai širdis nenustoja laukti pavasario, o akys taip išsiilgo žalumos, ant mano vakarienės stalo karaliauja nuostabios kuskuso salotos, kurioms žalios spalvos tikrai netrūksta. Jos taip lengvai pagaminamos, kad gali būti įtrauktos į greitų vakarienių sąrašą. Ir tokios skanios, kad pakartoti norėsis dar tikrai ne vieną kartą. Taip pat čia yra vietos skanioms improvizacijoms. Varškės sūrį galima keisti fetos sūriu, o Briuselio kopūstus – brokoliais.
INGREDIENTAI:
• 125 g kuskuso kruopų;
• Gabalėlis sviesto;
• 100 g šaldytų šparaginių pupelių;
• Sauja mažų Briuselio kopūstų;
• ½ cukinijos;
• Žiupsnelis druskos;
• 100 g varškės sūrio;
• 1 avokadas;
• 4 – 6 valg. š. moliūgų aliejaus.
KAIP GAMINTI:
1.Išvirkite kuskuso kruopas taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Virdami geriau neeksperimentuokite, kad nesigautų košė, o kruopos liktų tikrai birios.
2.Į įkaitintą keptuvę įdėkite gabalėlį sviesto ir jam išsilydžius suberkite šparagines pupeles, mažuosius Briuselio kopūstus bei cukinijos riekutes. Kelias minutes lengvai apkepkite, įpilkite šiek tiek vandens ir palikite daržoves išsitroškinti. Pagardinkite žiupsneliu druskos.
3.Į lėkštės dėkite kuskuso kruopas, patrupinkite varškės sūrio, suberkite paruoštas daržoves bei supjaustytą avokadą. Viską pagardinkite moliūgų aliejumi.