Salotos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-03-12

Fantastiško skonio salotos, kurios ne tik maistingos, sveikos, bet ir lengvai pagaminamos.

                                                                              

 

 Orkaitėje keptos saldžiųjų bulvių ir morkų skiltelės yra ne tik puikus lengvas užkandis, tačiau ir nepakeičiamas duetas maistingoms, dar nespėjusioms pabosti salotoms. Su traškiais avinžirniais, granatų sėklomis bei sauja špinatų. Jos puikios! Ir labai tinka tingioms savaitgalio popietėms, kai virtuvėje nesinori užsibūti per ilgai. Tikrai. Tai dar viena tų vykusių improvizacijų, kuriai prireikė vos kelių minučių suruošti daržoves bei avinžirnius kepti orkaitėje, tada gardi kavos pertraukėlė, ir dar kelios minutėms viską sudėti į lėkštes. 

 

 

INGREDIENTAI:


•    2 saldžiosios bulvės;
•    2 morkos;
•    1 puodelis virtų avinžirnių;
•    1 – 2 valg. š. alyvuogių aliejaus;
•    Žiupsnis druskos;
•    Žiupsnis džiovintų rozmarinų, bazilikų, čiobrelių, peletrūnų arba tiesiog Provanso žolelių;
•    2 saujos špinatų;
•    1 granatas.


KAIP GAMINTI:


1.Bulves ir morkas nulupkite. Bulves supjaustykite vidutinio dydžio skiltelėmis, o morkas – gabaliukais.
2.Bulves, morkas bei avinžirnius pagardinkite alyvuogių aliejumi, prieskoniais ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min., kol daržovės suminkštės, o avinžirniai taps traškūs.
3.Ištraukite daržoves bei avinžirnius iš orkaitės ir apšlakstykite granato sultimis ir sėklomis. Leiskite atvėsti.
4.Į lėkštes suberkite špinatus ir paruoštas daržoves. Jei reikia, galite dar kartą viską pagardinti alyvuogių aliejumi.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK