Sodo ir daržo gėrybės    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-08-13

Lengvai pagaminamas, bet puikaus skonio padažas, tinkantis gardinti daugybę patiekalų.

                                                                               

 Pomidorų ir persikų draugystę atradau dar prieš metus, kai visai netikėtai šį duetą paverčiau skaniomis ir kiek neįprastomis salotomis su balzamiko padažu. Šiemet šią draugystę atnaujinau pagamindama nemažiau gardų, net kiek pikantišką padažą, kuris puikiai tinka ne tik prie vasaros kepsnių gamtoje, bet ir prie šeimyninių pietų namuose. Ir jei tau, kaip ir man, atrodo, kad padažo gamyba yra sudėtingas ir nuobodus procesas, tai išbandyk – tikrai ne! Pakanka supjaustyti pomidorus ir persikus, pasinaudoti prieskonių magija ir kartas nuo karto stebėti, kaip padažas puode kunkuliuoja, verda ir dėmesio neprašo.

 


INGREDIENTAI:


•    1 kg pomidorų;
•    2 – 3 persikai;
•    2 valg. š. rudojo cukraus;
•    Žiupsnis malto cinamono, gvazdikėlių bei muskato riešutų;
•    Žiupsnis druskos.


KAIP GAMINTI:


1.Pomidorus ir nuluptus persikus supjaustykite vidtinio dydžio gabalėliais. Sutrinkite maisto trintuvu.
2.Dėkite paruoštą masę į puodą, pagardinkite cukrumi, maltu cinamonu, gvazdikėliais, muskato riešutais bei druska.
3.Virkite ant vidutinės kaitros apie 2 – 3 val., kol padažas sutirštės. Palikite atvėsti.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK