Sriubos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2023-02-23

Nepaprastai skani ir nepaprastai lengvai paruošiama trinta soti kalafijorų sriuba. 

 

                                                                    

 Vakarienei trinta kalafijorų sriuba? Tikrai taip! Tai vieno indo orkaitėje kepta sriuba, kurią paruošti itin paprasta – tereikia kelis visai neįnoringus ingredientus sudėti į indą, pagardinti prieskoniais ir palikti geram pusvalandžiui orkaitėje. Vėliau sutriname viską iki vientisos masės, supilame į lėkštes, gardiname sūriu, grietinėle ir mėgaujamės nepaprastai gardžia sriuba. Tiršta, maistinga, aromatinga ir puikiai deranti su traškios duonos riekėmis. Pažadu, ji patiks net patiems mažiausiems!
 
 
 
 
INGREDIENTAI:
 
1 kalafijoras;
Kelios bulvės;
1 svogūnas;
Kelios skiltelės česnako;
Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
Šiek tiek alyvuogių aliejaus;
Stiklinė sultinio; 
Šiek tiek grietinėlės;
Sauja tarkuoto kietojo sūrio
 
KAIP GAMINTI: 
 
1.Į kepimo indą dedame pjaustytus kalafijoro bei bulvių gabalėlius, nuluptą svogūną bei luptas česnako skilteles. Pagardiname alyvuogių aliejumi, druska bei juodaisiais pipirais. Kepimo indą uždengiame folija ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 25 – 35 minutes, kol daržoves visiškai suminkštėja. 
2.Visas iškepats daržoves sudedame į maisto trintuvą, pilame sultinį ir viską sutriname iki vientisos masės. Jei norisi mažiau tirštos sriubos, pilame dar šiek tiek sultinio arba karšto vandens. 
3.Sriubą išpilstome į lėkštes, pagardiname grietinėle bei sūriu. Patiekiame su traškios duonos riekutėmis. 
 
 
PRISIJUNGTI SU FACEBOOK