Sriubos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2016-04-13

Aromatinga, šildanti ir labai švelni sriuba tiek lengviems pietums, tiek skanioms vakarienėms.

                                                             

 Kai už lango lyja norisi jaukumo ir šilumos. Močiutės megztų kojinių ir didelio mėgstamos arbatos puodelio. Gero filmo ir žvakių šviesos. Kepinių kvapo namuose ir tirštos sočios moliūgų – morkų sriubos vakarienei. Tokios, kuri sušildo ir apgaubia jaukumu, yra paprastai paruošiama ir ypatingai gardi.

 

 

INGREDIENTAI:

 

•    4 – 5 didelių morkų;
•    didesnio gabalo moliūgo;
•    žiupsnelio druskos;
•    1 – 2 arb. š. alyvuogių aliejaus;
•    gabalėlio sviesto;
•    1 nediduko svogūno;
•    2 – 3 skiltelių česnako;
•    žiupsnelio kalendrų;
•    žiupsnelio smulkinto muskato;
•    žiupsnelio kumino;
•    300 -  400 ml daržovių sultinio;
•    100 ml  grietinėlės;
•    gabalėlio šoninės arba kumpelio.

 

KAIP GAMINTI:

 

1.Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
2.Morkas ir moliūgus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Pagardinkite juos druska bei alyvuogių aliejumi. Kepkite orkaitėje apie 30 min arba kol suminkštės.
3.Įkaitinkite keptuvę ir įdėkite gabalėlį sviesto. Jam ištirpus,  suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, pagardinkite druska ir maišant lengvai apkepkite.
4.Suberkite smulkintus česnakus, kalendras, muskatą ir kuminą. Išmaišykite.
5.Sudėkite apkeptus moliūgų ir morkų gabalėlius. Supilkite daržovių sultinį ir viską pavirkite apie 10 min.
6.Sutrinkite sriubą maisto smulkintuvu.
7.Šoninę arba kumpelį supjaustykite gabalėliais ir apkepkite, kad taptų traškūs.
8.Paruoštą sriubą pagardinkite grietinėle ir smulkintais traškiais šoninės arba kumpelio gabalėliais.

 

 

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK