Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2016-03-04

Man jis labai patiko, toks, kurį kepsiu dar ne kartą: lengvai paruošiamas ir gardus.

 

20 cm tortukas

 

 Ir vėl naujas mėnuo, ir vėl pyragai! Lygiai keturi jų, kaip mažoji dovanoja pilnas saujas nepamirštamų akimirkų ir aš esu laimingiausia mama žemėje gavusi tokią Dievo dovaną! Nebespėju gaudyti taip pašėlusiai greitai bėgančio laiko. Mokausi mėgautis kiekviena diena, kiekviena minute su Adele, nes ji taip sparčiai auga. Rodos, dar tik ką parsivežėme tokią mažytę trapią iš ligoninės, o dabar gudriomis akutėmis į mane žvelgia jau visai rimtas mažas žmogeliukas, rodos ką tik bandėme viena su kita susipažinti, o dabar jau esame geriausios draugės. Mano pasaulis vienas ir jis visas telpa joje, jos šypsenoje, jos pirmuosiuose garsuose, rankutėse, akyse. Tobulas jausmas! Ir taip. Keturių mėnesių proga namai vėl pakvipo pyragu, šį kartą labai labai šokoladiniu. Prieš mėnesį jį ragavau pas draugus ir taip patiko, kad suskubau gauti receptą. Tikras puikuolis! Jei dar tik ką ištrauktas iš orkaitės ir su mėgstamais ledais, tai duetas toks nuostabus ir visai nevertas nei kruopelės sąžinės graužaties.

 


INGREDIENTAI:


•    3 kiaušinių;
•    300 g cukraus;
•    50 g sviesto;
•    100 g natūralaus juodojo šokolado;
•    70 g miltų;
•    20 g kakavos;
•    Saujos mėgstamų riešutų.


KAIP GAMINTI:


1.Išplakite kiaušinius su cukrumi kol gaunasi balsva masė.
2.Sviestą su šokoladu sudėkite į dubenį ir kelias minutes pakaitinkite mikrobangų krosnelėje. Išplakite.
3.Plaktus kiaušinius su cukrumi bei sviestą su šokoladu supilkite į vieną dubenį.
4.Į gautą masę suberkite miltus, kakavą bei šiek tiek smulkintus mėgstamus riešutus. Viską išmaišykite.
5.Paruoštą masę supilkite į kepimo formelę ir kepkite 170 lapsnių orkaitėje apie 30 min.
6.Tik ką iškeptą pyragą galite patiekti su ledais.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK