Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2016-08-10

Kokia gi vasara be ledų torto! Labai šokoladinio, skanaus ir lengvai pagaminamo.

16 cm tortukas

 

 9 mėnesiai. Įprastai lygiai tiek tiesiog ima ir prabėga, dažnai paskendę toje pačioje rutinoje ir darbuose, tikėtuose ir netikėtuose pasimatymuose su draugais, kavos gėrimo ritualuose, planuotose kelionėse ir išvykose. Pirmieji 9 mėnesiai su kūdikiu kitokie! Taip, jie lygiai taip pat dažnai paskendę rutinoje, gal net ir labiau, kartais pritrūkstantys impulsyvumo ir neplanuotų nutikimų, tačiau kupini vis naujų ir naujų potyrių. Kiekvienas mėnuo, kiekviena jo diena atneša tiek daug, kad greičiausiai būtumei net nepatikėjęs. Nesvarbu, kad kartais taip pavargsti ir nori nieko aplinkui nebegirdėti, tik greičiau griūti į lovą, nesvarbu, kad kartais pasimeti tarp dienos ir nakties, nesvarbu, kad kartais nori ištrūkti iš namų viena ir atsisėdusi tolimiausiame kavinės kampelyje tiesiog tyliai gerti kavą, bet visi tie pirmieji laimės kartai, jie tokie brangūs! Pirmoji šypsena, juokas, apkabinimas, trumpas bučinukas, netikėtas kūlverstis, pirmosios daržovienės ir pirmieji rimti kąsniai, nedrąsūs stoviniavimai įsikibus rankomis į mamos sijoną, maži maži žingsniukai, tie skiemenukai, kuriuos sudėjus girdi te-te ar ma-ma… visko tiek daug! Ir viskas taip žavinga!
 9 mėnesiai. Rimta proga gaminti tortą namuose ir jau kartu su savo laime! Ši 9 mėnesių maža damutė jau vis akyliau stebi, ką veiki virtuvėje, vis dažniau nori rankutėmis paliesti miltus ar užmaišytą tešlą, nori viską užuosti ir ragauti. Ir taip kartu gražią saulėtą rugpjūčio dieną pagaminimo gardų ledų tortą! Tokį vasarišką ir labai šokoladinį. Tik neskubėkite jo valgyti iškart ištraukus iš šaldytuvo, nes jis kur kas skanesnis tuomet, kai ledai pamažu pradeda tirpti, vis labiau įsigerdami į torto pagrindą.

 


INGREDIENTAI:


Torto pagrindui:


•    1 puodelio arba 250 ml miltų;
•    ½ puodelio arba 150 ml cukraus;
•    4 – 5 valg. š. nesaldintos kakavos;
•    1 arb. š. kepimo miltelių;
•    1 ¼ puodelio arba 270 ml karšto vandens;
•    1 valg. š. alyvuogių aliejaus;
•    2 kiaušinių.


Trupiniams:


•    Gabalėlio sviesto;
•    2 – 3 valg. š. miltų;
•    1 valg. š. nesaldintos kakavos;
•    Žiupsnio druskos.


Ledų įdarui ir šokoladiniam glajui:


•    1000 ml vanilinių ledų;
•    80 g juodo šokolado;
•    Kelių valg. š. pieno.


KAIP GAMINTI:


1.Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
2.Pasiruoškite tortuko pagrindą. Į dubenį suberkite visus birius produktus, supilkite karštą vandenį, alyvuogių aliejų ir išmaišykite. Išplakite kiaušinius ir taip pat supilkite į ruošiamą tešlą. Gerai išsukite. Pagamintą tešlą pilkite į riebalais išteptą kepimo indą ir šaukite į orkaitę 40 – 50 min.
3.Pasigaminkite trupinius. Sviestą, miltus, kakavą, druską suberkite į dubenį ir pirštų galiukais sutrinkite. Juos berkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir apie 10 – 15 minučių apkepkite orkaitėje.
4.Ledus sumaišykite su dalimi paruoštų ir jau atvėsti spėjusių trupinių.
5.Jau pravėsusį torto pagrindą perpjaukite perpus. Vieną dalį dėkite į tortinę, supilkite paruoštus ledus ir uždėkite likusią torto dalį. Šokoladinį glajų ruoškite vandens vonelėje, t.y. į puodą įpilkite vandens, užvirinkite ir įstatykite stiklinį įndą, kuriame būtų trupintas šokoladas ir pienas. Maišydami leiskite šokoladui ištirpti.
6.Ant torto užpilkite paruoštą šokoladinį glajų (pilkite iškart, nes glajus stingsta), užberkite likusius trupinius ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad tortas lengvai sustingtų. Per daug nešaldykite, nes skaniausias jis – kaip ledai pradeda lengvai tirpti :)

 

 

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK