Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2022-03-15

Traškios ir su labai daug sūrio sluoksniuotos tešlos juostelės - skaniau nebūna!

                                                                     

 Mėgstate traškius užkandžius? Tuomet česnakinės sluoksniuotos tešlos juostelės su čederio sūrio tikrai labai patiks! Tai užkandis, kuriam ypatingai sunku atsispirti – šios juostelės traškios išorėje ir su ne ką mažiau traškiu sūriu viduje, lengvai česnakinės ir tokios, kurioms neprireiks nei daug ingredientų, nei daug laiko virtuvėje. Leidžiamės į skanius nuotykius drauge? Pažadu, pagaminti bus tikrai paprasta, o kartoti norėsis dar ne kartą! Tiesa, šios lazdelės gali būti ne tik gardus užkandis, bet ir puikus pasirtinkimas prie traškių sriubų ar mėgstamų salotų.
 
 
 
 
 
 Traškiems nuotykiams įkvėpė šią savaitę LIDL parduotuvėse prasidėjusi “Hatherwood” arba britų ir airių salų virtuvės teminė savaitė, kurios metu galima rasti ne tik brandintą čederio sūrį, bet ir daugelį kitų išskirtinių produktų.  
 
 
 
 
INGREDIENTAI:
 
275 g šviežios sluoksniuotos tešlos; 
1 puodelis “Hatherwood” brandinto čederio sūrio;
1 kiaušinis;
Gabalėlis sviesto;
Kelios skiltelės česnako;
Ryšulėlis šviežių petražolių.
 
KAIP GAMINTI: 
 
1. Sluoksniuotą tešlą gausiai apibarstome čederio sūriu ir perlenkiame perpus. 
2. Aptepame kiaušinio plakiniu ir dar šiek tiek užbarstome sūrio. Tešlą padaliname į norimo dydžio juosteles ir jas susukame.
3. Paruoštas juosteles kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 20 – 25 minutes, kol lengvai apskrus ir taps traškios. 
4. Paruošiame česnakinio padažo pagardą – išlydome sviestą ir sumaišome su tarkuotomis česnako skiltelėmis bei smulkintomis petražolėmis. 
5. Iškeptas traškias juosteles pagardiname česnakiniu sviesto pagardu. 
 
 
Reklama | LIDL 
 
 
PRISIJUNGTI SU FACEBOOK