Mini čeburekai arba taip skamba geriausias planas savaitgaliui! Iš itin lengvai ir greitai pagaminamos varškės tešlos ir su sultingu mėsos įdaru viduje - nedidukai, gardūs tiek ką tik iškepti, tiek jau gerokai pravėsę ir tokie, kurie akimirksniu pavergia ne tik visos šeimos, bet ir draugų bei kaimynų širdis. Su produktų sąrašu bėgame į AIBĘ ir lai savaitgalį visų namai pakvimpa šiais nepaprastai skaniais čeburekais!
INGREDIENTAI:
•360 g varškės;
•2 kiaušiniai;
•400 - 450 g miltų;
•Žiupsnis druskos;
•4 valg. š. grietinės arba šiek tiek kefyro;
•450 g maltos kiaulienos;
•1 svogūnas;
•Žiupsnis maltos mėsos prieskonių;
•Šiek tiek vandens;
•Ryšulėlis šviežių petražolių;
•Keli arb. š. grietinės;
•Aliejaus kepimui
KAIP GAMINTI:
1.Pirmiausia, pasiruošiame čeburekų tešlą - į dubenį dedame varškę, įmušame kiaušinius, dedame grietinę ir beriame druską bei miltus. Viską išmaišome ir gerai išminkome, kad tešla nebeliptų prie pirštų.
2.Pasiruošiame mėsą - į dubenį dedame maltą mėsą, beriame prieskonius, smulkinas petražoles, taip pat dedame grietinę bei pilame vandenį. Išmaišome.
3.Iškočiojame tešlą ir su formele įspaudžiame apskritimus. Į kiekviemą apskritimą dedame po šaukštelį mėsos įdaro, apskritimą perlenkiame ir tvirtai suspaudžiame šakute.
4.Keptuvėje ar puode įkaitiname aliejų ir jame iš abiejų pusių apkepame čeberekiukus.
Reklama | AIBĖ