Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-05-15

Prisiskinus šviežių svogūnų laiškų, būtina pasigaminti šią užtepėlę! :)

                                                                           

   Tikrai nepatikėsite, kas yra šio recepto kaltininkai! Tamtadam….. pristatau garbinguosius svogūnų laiškus, kurie visiškai be sąžinės graužaties užėmė pusę palangės, o besistiebdami į viršų, sakyčiau, ir nemažą dalį lango! Užderėjo jie man neblogai, todėl labai norėjosi atrasti tokį receptą, kuriame svogūnų laiškai ne tik pagerintų skonį, kaip yra įprasta, bet ir ryškiai dominuotų :) Taip, taip, būtent jie, gaminant užtepėlę ir sumuštinukus su ja, yra svarbiausi akcentai :) Ragavau ir be jų, bet skonis ne tas, kažko trūksta, o gausiai užbėrus sumuštinukus smulkintais svogūnų laiškais, likau labai patenkinta ir skaniai bei sočiai užkandusi :)

 

 

INGREDIENTAI:


•    185 g tuno savose sultyse;
•    ½ avokado;
•    2 kiaušiniai;
•    Keli šaukštai majonezo;
•  Žiupsnelis druskos, pipiriukų, galite įdėti ir truputį aitriosios paprikos miltelių, nepamaišys :);
•    Gera sauja svogūno laiškų;
•    1 prancūziškas batonas ar kita mėgstama duona.

 

KAIP GAMINTI:

 

1.Išvirkite kiaušinius (kietai).
2.Trintuvėje sutrinkite pusę avokado (minkštimo), nuluptus kiaušinius ir tuno gabaliukus.
3.Gautą masę pagardinkite druska, pipirais ir gerai sumaišykite su majonezu.
4.Lengvai paskrudinkite prancūziško batono riekeles. Jei neturite laiko, galite užtepėlę tiesiai tepti ant šviežių ir neksuridntų batono riekelių.
5.Pagamintus sumuštinukus gausiai apibarstykite svogūnų laiškais. Čia jie būtini :)

 

                            

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK