Mano tėtis labai mėgsta žuvį. Pačią pačią įvairiausią. Tiek savo meškere pagautą, tiek prekybos centre sužvejotą. Ir nieko keisto, kad namų virtuvėje žuvis iki šiol dažnai svečiuojasi virsdama kepsneliais, troškiniais bei mišrainėmis. Vieną tokią perėmiau ir aš. Šiek tiek pakoregavau pagal save ir paverčiau puikia užtepėle, tėti, nepyk, bet taip kur kas skaniau bei įdomiau! :) Ir būtina ją kabliuoti su traškios juodos duonos riekelėmis, kurios taip nuostabiai dera, kad geresnio dueto ir nesugalvosi.
INGREDIENTAI:
• 1 karšto rūkymo skumbrė;
• 1 agurkas;
• 1 stiklinė virtų ryžių;
• 2 - 3 virti kiaušiniai;
• Keli šaukštai majonezo;
• ½ - 1 šaukštelis Dižono garstyčių;
• Kelios šakelės šviežių petražolių;
• Keli svogūnų laiškai;
• Žiuspnelis druskos, juodųjų pipirų;
• Traškios duonos riekelės (siūlau išbandyti su Jorės).
KAIP GAMINTI:
1.Smulkiai supjaustykite agurkus, kiaušinius, petražoles bei svogūnų laiškus.
2.Skumbrės filė atskirkite nuo kaulų.
3.Virtus ryžius, smulkiai pjaustytus agurkus, kiaušinius, petražoles, svogūnų laiškus ir skumbrės filė gerai sumaišykite su majonezu bei garstyčiomis. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirukais.
4.Tepkite užtepėlę ant traškios duonos riekelių. Čia tikrai nepamainomos Jorės riekelės, puikiai susibalansuoja viskas :)