Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2020-04-06

Penkių patiekalų Velykų pietų idėja - skanu, lengva paruošti ir tikrai šventiška.

                                                            

 Vienas apsipirkimas, pusantros valandos virtuvėje ir penkių patiekalų šventiniai Velykų pietūs paruošti? Tikrai taip! Su Lidl Deluxe linija viskas paprasta – vos tiek ir ant jaukaus stalo jau karaliauja vištienos suktinukai su baravykais ir kumpiu, sluoksniuotos tešlos pyragas su vištiena ir baravykais, vieno kąsnio suktinukai su kumpiu ir cukinija, traškios avinžirnių salotos bei labai gardi bulvių košė su žirneliais. Žinau, skamba puikiai!

 


Sluoksniuotos tešlos pyragas su vištiena ir baravykais
INGREDIENTAI:


• 450 g Belbake sluoksniuotos tešlos;
• 150 g Deluxe baravykų;
• Gabalėlis sviesto;
• 400 g vištienos filė;
• 1 poras;
• Žiupsnis druskos;
• Žiupsnis juodųjų pipirų;
• 4 kiaušiniai;
• 50 ml pieno;
• 50 g tarkuoto fermentinio sūrio

 


KAIP GAMINTI:


1. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais. Lengvai apkepkite gabalėlyje sviesto.
2. Į keptuvę suberkite porų griežinėlius bei baravykus – viską dar šiek tiek apkepkite kartu.
3. Kepimo indą ištepkite sviestu ir iki indo viršaus uždėkite sluoksniuotą tešlą.
4. Paruoštą įdarą dėkite į sluoksniuotą tešlą ir užpilkite kiaušinio / pieno / tarkuoto fermentinio sūrio plakiniu.
5. Uždenkite pyragą likusios sluoksniuotos tešlos juostelėmis ir kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie 25 – 30 minučių.

 

\


Sluoksniuotos tešlos suktinukai su cukinija ir kumpiu
INGREDIENTAI:


• 200 g  Belbake sluoksniuotos tešlos;
• 125 g Deluxe tepamo sūrio su baravykais;
• 90 g Deluxe Parmos kumpio;
• 1 cukinija

 


KAIP GAMINTI :


1. Sluoksniuotos tešlos lakštus prpjaukite perpus, tepkite ant jų tepamo sūrio, dėkiteplonai pjaustytas cukinijų juosteles bei Parmos kumpį. Susukite.
2. Susuktus suktinukus perpjaukite dar perpus ir dėkite į sviestu išteptas keksiukų formeles.
3. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių.

 


Vištienos suktinukai su baravykais ir kumpiu
INGREDIENTAI:


• 500 g vištienos šlaunelių be kaulo;
• 200 g Deluxe baravykų;
• 90 g Deluxe Parmos kumpio;
• Šlakelis Deluxe alyvuogių aliejaus su raudonėliais;
• Gabalėlis sviesto;
• Žiupsnis druskos;
• Žiupsnis juodųjų pipirų.
• 80 g tarkuoto fermentinio sūrio

 

 

KAIP GAMINTI:


1. Vištienos šlauneles pagardinkite druska bei pipirais.
2. Druska bei juodaisiais pipirais pagardintus baravykus lengvai apkepkite gabalėlyje sviesto.
3. Imkite kumpio juostelę, ant jos dėkite šlaunelę, į vidų dėkite paruoštus baravykus bei užbarstykite sūrio – suspausukite mediniais pagaliukais.
4. Paruoštus suktinukus dėkite į kepimo indą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite 90 laipsnių orkaitėje apie 25 – 30 minučių.

 


Traškios avinžirnių salotos
INGREDIENTAI:


• 400 g konservuotų avinžirnių;
• Sauja vyšninių pomidorų;
• 1 raudonoji paprika;
• 1 geltonoji paprika;
• 1 žalioji paprika;
• Indelis juodųjų alyvuogių;
• Žiupsnis druskos;
• Žiupsnis juodųjų pipirų;
• Šlakelis citrinos sulčių;
• Šlakelis Deluxe alyvuogių aliejaus su raudonėliu;
•  Ryšulėlis šviežių krapų.


KAIP GAMINTI:


1. Visas daržoves supjaustykite gabalėliais ir sumaišykite su avinžirniais.
2. Pagardinkite druska, pipirais, citrinos sultimis bei alyvuogių aliejumi, krapais. Išmaišykite. Galite gardinti fetos sūriu, taip pat puikiai tinka mėlynasis svogūnas.


Bulvių košė su žirneliais
INGRDIENTAI:


• Kelios bulvės;
• 80 g šaldytų žirnelių;
• Gabalėlis sviesto;
• ½ stiklinės pieno;
• Žiupsnis druskos


KAIP GAMINTI:


1. Gaminkite bulvių košę kaip įprastai, tik baigus virti bulvėms įberkite dar ir žirnelius, kuriuos sutrinkite kartu su bulvėmis.
2. Ant bulvių košės viršaus užbarstykite dar šiek tiek šaldytų žirnelių.

 

#reklama #LidlPartnerystė #Lidl

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK