Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2021-03-29

Tortas, kurį pagaminti tikrai nesudėtinga - gaivus, lengvai citrusinis ir labai gardus.

                                                                        

  Kokios Velykos be torto – vos iš kelių ingredientų, visai neįnoringo, lengvai pagaminamo, gaivaus, su maloniu citrinų poskoniu ir taip labai kvepiančiu citrininiu čiobreliu! Taip, tai tortas, kuris tikrai nepaliks abejingų – vos paragavus, norisi iškart atsipjauti dar ir dar gabalėlį. Ir papuošti jį visai nesunku – iš vielučių padarome zuikio ausytes, apvyniojame jas citrininiais čiobreliais ir viskas – kelios akimirkos ir tortas virsta tikru velykiniu džiaugsmu!
  Torto biskvitui renkuosi “Kauno grūdai” Ekstra miltus, kurie puikai tinka tokiems kepiniams – jie yra itin birūs, tad gaminant nesusidaro gumuliukai, o pats biskvitas tampa daug pūresnis nei įprastai. Su šiais miltais improvizuoti virtuvėje tikrai paprasta.

 

 


INGREDIENTAI:


•220 g “Kauno grūdai” Ekstra miltų;
•200 g minkšto sviesto;
•200 g cukraus;
•4 kaušiniai;
•2 arb. š. kepimo miltelių;
•500 g maskarponės sūrio;
•200 g  35 % riebumo grietinėlės;
•3 valg. š. cukraus;
•½ citrinos sulčių;
•1 valg. š. smulkiai tarkuotų citrinos žievelių;
•Kelios šakelės šviežių citrininių čiobrelių.


KAIP GAMINTI:


1.Į dubenį dedame minkštą sviestą, beriame cukrų ir elektriniu plaktuvu suplakame iki vientisos purios masės.
2.Įmušame kiaušinius ir vėl išplakame su elektriniu plaktuvu.
3.Suberiame miltus bei kepimo miltelius ir viską šaukštu atsargiai sumaišome.
4.Paruoštą tešlą pilame į 20 cm kepimo formą – galima pilti ir į atskiras formas, jei turite jų daugiau namuose. Nepamirštame kepimo formą uždengti kepimo popieriumi arba gausiai ištepti riebalais.
5.Biskvitą kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 25 – 30  minučių. Kepimo pabaigoje patikriname biskvitą mediniu pagaliuku – jei tešla neprilimpa, biskvitas yra iškepęs. Paliekame atvėsti.
6.Į dubenį dedame maskarponę ir cukrų – suplakame elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Supilame grietinėlę, citrinos sultis, taip pat suberiame citrinos žieveles ir dar kartą viską suplakame, kol gaunasi tirštas vientisas kremas.
7.Atvėsusį biskvitą perpjauname aštriu peiliu į tris dalis.
8.Pardedame sluoksniuoti tortą – ant kiekvieno sluoksnio gausiai tepame paruoštą kremą, taip pat kremu ištepame torto viršų ir  šonus.
9.Paruoštą tortą papuošiame citrininių čiobrelių šakelėmis – iš vielutės ir čiobrelių galime padaryti zuikio ausis.  

 

 

Reklama | Įrašas sukurtas bendradarbiaujant su "Kauno grūdai"

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK