Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2019-03-30

Lengvai paruošiami sluoksniuotos tešlos kąsneliai su paštetu, kurie puikiai tiks laukiant svečių.

                                                                             

 Iki Velykų liko mažiau nei mėnuo, tad mūsų namuose jau jaučiasi šioks toks sujudimas su klausimais, kas ir ką šiais metais gamins, kokius renkamės užkandžius ar kaip marginsime margučius. Vieną idėją jau turiu! Sluoksniuotos tešlos kąsnelius su paštetu. Ir žinau, kad jie tikrai nustebins mano tėtį, kuris dievina paštetą ir retai kada be jo įsivaizduoja ankstyvų pusryčių stalą. Dar šiek tiek paimprovizavus skirtingais pagardais per kelias minutes galima pagaminti išties puikius užkandukus, kurie tinka ne tik šventiniam stalui, bet ir netikėtai užsukus svečiams – reikalų čia tikrai mažai, o vaizdas ir skonis puikus! Šį kartą bandžiau su ‘Kaišiadorių paukštyno’ vištienos kepenėlių paštetu, kuris yra ne tik įprasto, bet ir grybų skonio, tad jau du skirtingi skoniai garantuoti.
 Ir jei visada perkate tokies kąsneliams šulinėlius ar krepšelius, tai šiame įraše dalinuosi, kaip per kelias minutes juos galima pasigaminti namuose tiesiog iš sluoksniuotos tešlos, kurią tikrai dažnai galima atrasti kameroje. Pradedame? Žingsnių gali pasirodyti daugoka, bet visi jie paprasti ir tikrai lengvi, tad greitai bei be didelių pastangų namuose pasigaminsite ne tik sluoksniuotos tešlos šulinėlius, bet ir juos įdarysite paštetu, kurį pagardinus skirtingais pagardais suteiksite spalvų vaišių stalui!

 


INGREDIENTAI:


•3 lapeliai arba 250 g sluoksniuotos tešlos;
•1 kiaušinis;
•150 g Kaišiadorių paukštyno paštetas;
•1 agurkas;
•3 saulėje džiovinti pomidorai;
•½ citrinos;
•Mėgstamos šviežios prieskoninės žolelės (aš rinkausi rozmarinus, čiobrelius bei pertažoles).

 


KAIP GAMINTI:


1.Iš sluoksniuotos tešlos lakštų įspauskite maža stiklinaite apskritimus.
2.Kita stiklinaitės dalimi lengvai įspauskite mažesnius apskritimus.
3.Išplakite kiaušinį ir plakiniu aptepkite paruoštus sluoksniuotos tešlos apskritimus.
4.Kepkite juos 180 laipsnių orkaitėje apie 15 – 20 min., kol lengvai apskrus.
5.Iškeptus šulinėlius palikite atvėsti. Atvėsusiuose šulinėliuose pirštu įspauskite aba peiliu išpjaukite mažesnius apskritimus.
6.Į konditerinį švirkštą ar maišelį sudėkite paštetą ir pasirinktu antgaliu įspauskite į šulinėlius.
7.Šulinėlius papuoškite susuktomis plonomis agurko juostelėmis, saulėje džiovintais pomidorais, citrinos trikampėliais bei mėgstamomis žolelėmis.

 


 Ir dar! Jei aplankys gaminimo nuotaika ir sluoksniuotos tešlos rutuliukų įspausite daugiau nei reikia, visų jų iškart nekepkite, o sudėkite juos į kamerą. Kitam kartui beliks tik išsitraukti iš jos ir iškepti – sutaupysite laiko!

 


Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Kaišiadorių paukštynu.

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK