Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2023-10-26

Jaukios, minkštos, kvapnios bandelės ne tik jaukiems vakarams, bet ir Helovino vakarui. 

                                                                        

 Moliūginės bandelės jaukiam rudens ar Helovino vakarui - žaismingos moliūgų formos, itin paprastai pagaminamos, minkštos, lengvai saldžios, su maloniu cinamono bei muskato poskoniu ir namine moliūgų tyre. Tai bandelės, nuo kurių pakvimpa visi namai! Tokiems kepiniams dažniausiai renkuosi Malsenos "Karališkus" kvietinius miltus, kurie idealiai tinka ne tik bandelėms, bet ir sausainiams, pyragams ar kitiems kepiniams - jie yra ypatingai purūs ir balti.

 

 

 

INGREDIENTAI:


•4 - 5 puodeliai "Karališkų" miltų;
1 pakelis sausų mielių;
•200 ml šilto pieno;
•Šiek tiek šilto vandens;
•1 puodelis moliūgų tyrės su cinamonu bei muskatu;
•Keli valg. š. rudojo cukraus:
•1 kiaušinis


KAIP GAMINTI:


1.Į indą suberiame miltus, šaukštelį cukraus, pilame vandeni bei pieną. Išmaišome ir paliekame šiek tiek pastovėti.
2.Dedame moliūgų tyrę, beriame miltus, cukrų ir viską išminkome. Jei moliūgų tyrė be cinamono ir imbiero, į tešlą įberiame šiek tiek prieskonių.
3.Iš tešlos suformuojame norimo dydžio bandeles. Tam, kad gautųsi moliūgėlių forma, galima naudoti siūlus ir iš jų suformuoti moliūgų formą. Paruoštas bandeles uždengiame rankšluosčiu ir paliekame kelioms valandoms, kad iškiltų.
4.Bandeles kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių. Iškepus, atsargiai ištraukiame siūlus ir papuošiame bandeles cinamono lazdelėmis arba kedro riešutais. 

 

 

Reklama | Malsena 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK