Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2018-12-12

Keturių skonių šokoladiniai datulių kamuoliukai - puiki valgoma dovana.

                                                                                  

 Kaskart planuojant valgomas dovanas Kalėdoms man norisi nepamiršti datulių kamuoliukų – jie labai lengvai pagaminami, nereiklūs, tikrai sveikuoliški ir be kaprizų pasiduoda improvizacijoms. Šį kartą – su juoduoju šokoladu ir riešutais, ryškaus skonio ir skirtingų spalvų, gardinti ne tik kokoso drožlėmis, smulkintomis pistacijomis, nesaldžia kakava, bet ir migdolų drožlėmis.  O pagardų gali būti dar šimtas! Puikiai tinka smulkintos šaltyje džiovintos uogos, įvairūs riešutai, chia sėklos, linų sėmenys, smulkintos saulėgrąžos ir visa kita galybė sugalvotų pagardų. Datulių rutuliukai gali būti supakuoti dėžutėje ar dailiame stiklainėlyje ir laikomi šaldytuve iki 2 savaičių.

 


INGREDIENTAI:


•500 g datulių be kauliukų;
•100 g juodojo šokolado;
•100 g išlukštentų žemės riešutų;
•1 – 2 arb. š. nesaldžios kakavos;
•1 apelsinas;
•Keli valg. šaukštai kokoso drožlių;
•Keli valg. šaukštai smulkintų pistacijų;
•Keli valg. šaukštai nesaldžios kakavos;
•Keli valg. šaukštai  migdolų drožlių.


KAIP GAMINTI:


1.Riešutus suberkite į kepimo skardą ir dėkite į 180 laipsnių orkaitę. Kartas nuo karto pamaišydami apskrudinkite riešutus.
2.Datules, taip pat riešutus sutrinkite iki vientisos masės.
3.Juodąjį šokoladą išlydikite ir supilkite į riešutų bei datulių masę. Taip pat suberkite kakavą, įspauskite apelsino sultis bei įtarkuokite apelsino žievelėms. Išmaišykite iki vientisos masės.
4.Paruoštą masę dėkite valandai kitai į šaldytuvą.
5.Iš masės formuokite norimo dydžio kamuoliukus, kuriuos apvoliokite skirtinguose pagarduose - kokoso drožlėse, nesaldžioje kakavoje, smulkintose pistacijose, migdolų drožlėse ir kituose.

 

Nuotraukos: Matine studio

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK