Garnyras    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-11-04

Labai paprasta ir labai gardi idėja garnyrui: kai bulvių košės lieka per daug :)

                                                                              

    Kartais visiškos smulkmenos primena tokias širdžiai mielas akimirkas, kad imi ir nusišypsai. Nusišypsai net ir gaminant bulvių košės bokštelius... kai lengvai prabėgusi mintis ima ir maloniai pakutena širdį, primindama vieną iš daugelio vasaros dienų, praleistų su gera drauge toje pačioje jaukioje kavinukėje, kurioje kaskart susitikusios geriame kavą, pietaujame ir plepame apie viską: apie darbą, apie vyrus, apie matytus filmus, apie praeinančius žmones.... Vieną iš tų daugelio kartų, patogiai įsitaisiusios prie staliuko, nutarėme užsisakyti ne salotų ar keptą sūrį, bet po puikų vištienos kepsnį. Ir abi kaip susitarusios apsidžiaugėme visai ne juo, o buvusiu garnyru: tais bulvių bokšteliais :) Dar pamenu, kaip linksmai čiauškėdamos planavom, kad artimiausiomis dienomis šie bokšteliai atsidurs ir mūsų virtuvėje. Neatsidūrė. Pamiršau. Ir po tiek laiko prisiruošusi juos pagaminti, iš tiesų prisiminiau tą akimirką. Ir nusišypsojau. Banalu, bet gera! :)

 


INGREDIENTAI:


•    Kelios bulvės;
•    Gabalėlis sviesto;
•    Šiek tiek pieno;
•    Žiupsnelis druskos.


KAIP GAMINTI:


1.Bulves nulupkite ir išvirkite.
2.Išvirusias bulves sutrinkite, pagardinkite druska, sviestu bei pienu. Pieno pyliau truputį daugiau nei įprastai, kad košė gautųsi šiek tiek skystesnė.
3.Bulvių košę dėkite į konditerinį švirkštą su žvaigždutės ar kitos formos antgaliu ir formuokite bokštelius arba rožytes, kaip norisi :)
4.Kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol bokšteliai gražiai paruduos.

 

 

                                  
 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK