Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2024-02-16

Sumuštiniai, kurie tiesiog tirpsta burnoje - nepaprastai gardūs, su daug sūrio ir itin lengvai iškepami. 

                                                               

 Traškūs sumuštiniai su pomidorais, bazilikais ir mocarela - tai tradiciniai itališki caprese sumuštiniai, kurie tikrai labai patiks mėgstantiems traškius, sočius ir su burnoje tįstančiu sūriu sumuštinius! Šie būtent tokie - nepaprastai skanūs bei pagaminami vos per penkias minutes. Ir tikrai pažadu, kad paragavus, norėsis iškepti dar daugiau! Taip nutiko ir mūsų šeimoje - teko kartoti dar kartą, nes visi trys kėlėme rankas, kad norime dar. P.S. Šie sumuštiniai tiesiog privalo būti itin traškūs, tad nedvejodama pasirinkau Fazer "Aviža" sumuštinių duoną su avižiniais dribsniais - apkeptos keptuvėje šios duonos riekės tampa traškios išorėje bei išlieka minkštos viduje. Labai patinka! 

 

 


INGREDIENTAI:


•Keturios riekės Fazer "Aviža" sumuštinių duonos;
•Ryšulėlis šviežių bazilikų,
•1 pomidoras;
•125 g mocarelos;
•Gabalėlio sviesto;
•Šlakelis balzamiko padažo


KAIP GAMINTI:


1.Bazilikus susmulkiname, pomidorą bei mocarelą supjaustome griežinėliais.
2.Įkaitiname keptuvę, dedame sviestą ir jam pradėjus lydytis dedame dvi duonos riekes, ant jų dedame mocarelos griežinėlius, beriame smulkintą baziliką, dedame druska pagardintus pomidoro griežinėlius ir šiek tiek pašlakstome balzamiko padažo. Kelias minutes pakepame ant nedidelės kaitros, kad sūris lengvai pradėtų lydytis, o apatinės duonos riekės lengvai apskrustų.
3.Likusias duonos riekes ištepame sviestu ir dedame jas ant duonos riekių keptuvėje. Apverčiame ir dar kelias minutes apkepame.
4.Sumuštinius perpjauname perpus ir patiekiame.

 

Rekama |  Gardėsis 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK