Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-08-07

Paprasti kaip du kart du, bet mažųjų smaližių labai mėgiami: ir skanūs, ir sveiki kąsniukai! :)

                                                                                           

  Vieną karštą ir saulėtą dieną mažasis Rudnosiukas pasipuošęs varlyte ir rankoje laikydamas penkis milžiniškus balionus iškeliavo švęsti  geros draugės beždžionėlės Majos gimtadienio. Keliavo jis pasišokinėdamas, su plačia šypsena veide ir linksmomis dainomis, svajodamas apie saldžiausio torto gabalėlius ir šviežio medaus indelius. Tik… visai pamiršo, kad jo beždžionėlė taip mėgsta bananus: keptus, cukraus pudra papudruotus, šokolade panardintus ar riešutų sviestu apteptus. Dar ir kviečių traškučiais pagardintus. Smaližius net pats nepastebėjo, kaip stalas ištuštėjo, o letenėlės tapo saldžiai murzinos. Tiek prisiskanavęs Rudnosiukas tikrai pritartų, kad sveikas ir gardus bananų kąsniukų desertas puikiai tinka mažiesiems ir jų šventėms :)

 


INGREDIENTAI:


•    Keli bananai;
•    Keli šaukštai riešutų sviesto;
•    Keli šaukšteliai kviečių traškučių.


KAIP GAMINTI:


1.Nuluptus bananus supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Aš dariau tokius vidutinius, kad nebūtų nei per maži, nei per dideli :)
2.Bananų gabaliukus aptepkite riešutų sviestu ir apvoliokite tarp kviečių traškučių.
3.Paruoštus kąsnelius dėkite į šaldymo kamerą kokioms 20 min, kol bananai lengvai sušals. Jei nesinori šaltų kąsniukų, galite valgyti iškart pagamintus, nebededant į kamerą. Tiesa, jei ištrauksite iš kameros, tai patariu suvalgyti per daug ilgai nelaukiant, nes bananai paskui lengvai patęžta ir praranda žavesį:)

 

     
 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK