Helouvynui švęsti visai nebūtina ruošti įmantrių valgių, tereikia turėti lakią vaizduotę ir įsivaizduoti, kad vienas iš pateiktų patiekalų iš tiesų ir yra, pavyzdžiui... kiaulės akys! :)) Man skamba ganėtinai bjauriai, nors kiaulės ir nėra kažkokie jau baisūs gyvūnai. Taip, jos garsiai ir nemandagiai kriuksi, mėgsta voliotis mėšle ir skleidžia, švelniai tariant, ne kokį kvapą, bet yra visai mielų akių savininkės. Bet jas valgyti arba įsivaizduoti, kad jas valgai… nėra itin malonu :)) Iš tiesų, aš šiuos burbuliukus pritaikiau Helouvynui visiškai atsitiktinai, ir tas pavadinimas kilo labai jau ekspromtu, tiesiog reikėjo greitai sugalvoti kokį nors užrašą, nes svečiai jau beveik ėjo pro duris :)
INGREDIENTAI:
• 500 g sluoksniuotos tešlos;
• 1 pakelis dešrelių;
• Keli šaukštai pomidorų padažo;
• Keli šaukštai grietinės arba majonezo;
• Geras žiupsnelis bazilikų.
KAIP GAMINTI:
1.Sluoksniuotą tešlą atšildykite ir šiek tiek iškočiokite.
2.Paruoškite padažiuką: sumaišykite pomidorų padažą su giretine arba majonezu (arba abiems) ir gausiai pagardinkite bazilikais! :)
3.Sluoksniuotą tešlą aptepkite padažu, dėkite dešrelę ir atsargiai suvyniokite. Kraštus gerai suspauskite. Paruoštus tirinėlius supjaustykite vidutinio storio burbuliukais ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol gražiai paruduos :)
Virtuvės užrašai: jei mėgstate česnakus, galite į padažą įtarkuoti kelias skilteles, tinka. Taip pat galite įtarkuoti ir fermentinio sūrio :)