Keptos duonos salotos su pupelėmis, sūriu ir porais - sočios, lengvai česnakinės, traškios, nepaprastai skanios bei ypatingai tinkančios šventiniam Velykų stalui ir ne tik. Tai salotos, kurios nepalieka abejingų ir dažniausiai vienos pirmųjų dingsta nuo stalo, tad labai rekomenduoju pasigaminti daugiau ir pasimėgauti jomis gausiai bei sočiai. Šios salotoms renkuosi mylimą "Gardėsio" duoną Bočių juodą duoną. Puikioms salotoms geriausia duona! P.S. Aš tiesiog nekantrauju pasidžiaugti, kad šiais metais tampu "Gardėsio" duonos ambasadore, tad pažadu dar daugiau skanių, lengvų bei įsimintinų receptų su duona.
⠀
INGREDIENTAI:
•400 g "Gardėsis" Bočių juodos duonos;
•Šiek tiek alyvuogių aliejaus;
•Žiupsnis druskos;
•Kelios skiltelės česnako;
•600 g konservuotų pupelių;
•250 g fermentinio sūrio;
•1 didesnis poras;
•Keli valg. š. majonezo;
•Keli arb. š. natūralaus jogurto;
•Kelios skiltelės česnako;
•Ryšulėlis šviežių petražolių
KAIP GAMINTI:
1.Duonos riekes supjaustome juostelėmis ir jas dedame į kepimo indą išklotą kepimo popieriumi. Duonos juosteles aptepame aliejumi ir pagardiname druska. Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių, kol duona taps traški.
2.Iškepusias duonos juosteles įtriname česnaku ir jas susmulkiname laužant arba pjaustant.
3.Į dubenį beriame keptą duoną, gabalėliais pjaustytą sūrį, poro griežinėlius bei pupeles.
4.Paruošiame padažą - sumaišome jogurtą, majonezą, įtarkuojame česnaką ir pagardiname smulkintomis petražolėmis. Paruoštas salotas sumaišome su padažu.
Reklama | Gardėsis