Salotos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-05-22

Senos geros keptos duonos ir pupelių salotos! Ir kas gali būti geriau prie šalto alaus bokaliuko? :)

    Turbūt labai nesuklysiu, jei keptos duonos ir pupelių salotas priskirsiu prie „salotų veteranių“, kurios ne tik laiko patikrintos, bet ir vis dar yra mėgstamos ir su malonumu valgomos daugelio iš mūsų :) Aš taip pat ne išimtis. Netgi galėčiau save pavadinti didele šių salotų gerbėja, nes jei jau nusprendžiu pasigaminti, tai  vienu prisėdimu suvalgau gerokai per daug, nei man derėtų. Ir nėra čia nei kuo girtis, nei kuo didžiuotis, kad saiko neturiu, bet tokia ta kartais realybė būna! :)

 

INGREDIENTAI:

 

•    Vidutinis kepaliukas juodos ar šviesesnės duonos;
•    200 g fermentinio sūrio;
•    300 g pupelių;
•    Keli didesni šaukštai majonezo;
•    1 poras;
•    Žiupsnelis druskos, pipiriukų;
•    Aliejus;
•    Galite įdėti ir kelias skilteles česnako, jei norisi aštrumo :)


KAIP GAMINTI:


1.Pupeles užmerkite ir palikite per naktį, tegu sau mirksta :)
2.Išmirkytas pupeles išvirkite.
3.Duoną apkepkite aliejuje ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Tiesa, geriau, kad duonytė būtų kiek padžiuvusi, mažiau aliejaus sugeria į save, o kam tie papildomi riebaliukai reikalingi :)
4.Porą supjaustykite plonais griežinėliais, fermentinį sūrį - kubeliais.
5.Duonos bei fermentinio sūrio kubelius, pupeles, poro griežinėlius sumaišykite su majonezu ir pagardinkite druska bei pipiriukais. Štai ir sočios rimtos salotos, betrūksta gardaus šalto alučio! :)

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK