Salotos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-08-06

Lengvai vasariškos, sveikos ir labai paprastai pagaminamos burokėlių salotos: puikus pasirinkimas! :)

                                                                                         

  Mano draugystė su raudonžandžiais burokėliais prasidėjo dar vaikystėje, kai susitaršiusiais plaukais ir basomis kojomis valiūkiškai lakstydavau po pievas. Kai papūtusi lūpas mažais pirštukais raškydavau pirmąsias uogas, o vakarais su nekantrumu laukdavau mamos išvirtos skaniausios šviežių burokėlių sriubos. Arba tėčio paruošto sotaus ir rimto troškinio, pagardinto nerūpestingo juoko ir šiltų šeimos akimirkų žiupsneliu. Ir kaip nuostabu, kai ši draugystė tęsiasi iki šiol, tik dabar jau aš, kaip tikra virtuvės ekspertė, smagiai tarškindama puodais ir keptuvėmis į svečius kviečiuosi gerus draugus burokėlius.

 


INGREDIENTAI:


•    Keli virti arba orkaitėje kepti burokėliai;
•    Keli vyšniniai pomidoriukai;
•    Kelios juodosios alyvuogės;
•    Sauja griežinėliais tarkuoto parmezano sūrio;
•    Žiupsnelis druskos, juodųjų pipiriukų;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus.


KAIP GAMINTI:


1.Burokėlius supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, pomidoriukus – taip pat.
2.Į lėkštę kartu su burokėliais bei pomidoriukais suberkite alyvuoges, parmezano griežinėlius ir viską pagardinkite žiupsneliu druskos, juodųjų pipiriukų bei šlakeliu alyvuogių aliejaus. Patiekite su mėgstamos duonos riekele.

 

 

      

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK