Salotos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-08-19

Puikios lengvos vasariškos salotos, tikra skonių harmonija lėkštėje: vasara, dar neskubėk! :)

                                                                                              

 Tikra salotų simfonija! Tokia lengva, puikiai deranti tarpusavyje ir šaukšte šaukianti, kad virtuvėje eksperimentuoti bū-ti-na, nes tik taip gimsta nauji skoniai su įprastais produktais. Taip. Pačiais įprasčiausiais, ypač vasarą, kai gražgarstės ir žirneliai pasiekiami ranka, vos kelis žingsnius nutipenus į mamos daržą. Sūris, kuris ir taip dažniausiai šaldytuve ramiai būna nepergyvendamas, kad greitai bus suvalgytas. Ir... kiaušiniai, kurie rimtu veidu pareikalaus dešimties minučių išvirimui. Viskas. Tiek tereikia iki puikaus skonio salotų: vasariškų, lengvų ir tikrai žalių :)

 


INGREDIENTAI:


•    Didelė sauja šviežių gražgarsčių;
•    Saujos šviežių arba šaldytų žirnelių;
•    20 - 30 g kietojo sūrio griežinėlių;
•    1 - 2 kietai virti kiaušiniai;
•    Žiupsnelis druskos, juodųjų pipiriukų;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus.


KAIP GAMINTI:


1.Į lėkštę su gražgarstėmis suberkite žirnelius bei kietojo sūrio griežinėlius.
2.Nuluptą virtą kiaušinį perpjaukite perpus ir taip pat patiekite į salotų lėkštę.
3.Viską pagardinkite druska, juodaisiais pipiriais ir šlakeliu alyvuogių aliejaus. Patiekite su mėgstamos duonos rieke ar bandele.

 

 

     

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK