Salotos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-09-27

Jaukiais vasaros prisiminimais kvepiančios salotos: lengva pagaminti, gardu skanauti.

                                                                                            

 Vasara gerai. Vasarą auga kukurūzai, kurių laukuose taip beprotiškai smagu braidžioti ankstyvą rytą, kai miestas dar tik pamažu pamažu tingiai bunda. Arba paslapčia nusiskinus didžiausią kukurūzų burbuolę ją lengvai apkepti su sviestu ir žiupsneliu druskos. O gal pasigaminti salotas, kvepiančias nerūpestinga vasara, saule, basomis kojomis ir pieva. Su cukinijomis. Mėtų lapais. Ir, žinoma, kukurūzais.

 

 

INGREDIENTAI:

 

•    1 - 2 kukurūzų burbuolės arba 280 g konservuotų kukurūzų;
•    1 jauna cukinija;
•    Gabėlis sviesto;
•    1 nedidukas česnakas;
•    Žiupsnelis druskos;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•    Šlakelis vyno acto arba citrinos sulčių;
•    Keli metų lapeliai.

 

KAIP GAMINTI:

 

1.Nuimkite nuo burbuolės kukurūzus.
2.Cukiniją supjaustykite griežinėliais.
3.Svieste lengvai apkepkite cukinijos griežinėlius ir česnako skilteles. Apkepus cukinijai suberkite ir kukurūzus.
4.Baigiant kepti, viską pagardinkite druska, apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei vyno actu, taip pat pabarstykite šviežių mėtų lapelių. Tiesa, salotas galima gardinti ir kietojo sūrio drožlėmis, čia jos puikiai tinka :)

 

     
 

 

 

 

 

Receptas publikuotas maisto tinklaraštininkų žurnale "Debesys" Nr. 8 (12) Vasara 2014 :)

 

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK