Salotos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-11-17

Švelnaus skonio, ryškių spalvų salotos su moliūgu ir vištiena yra tikras rudens džiaugsmas! :)

                                                                                      

 Kiekvienas metų laikas yra  nuostabus. Žiema mus pasitinka su delnuose tipstančiomis snaigėmis, jaukiais vėsiais vakarais namuose ir karšto šokolado puodeliais. Pavasaris priverčia dažniau šypsotis ir tapti geresniais, kartu su bundančia gamta iš naujo kurti svajones ar tiesiog įkvėpti pirmųjų žiedų kvapo. Vasarą norisi bėgioti basomis kojomis po pievas, braidžioti upelyje ir žiūrint į danguje plaukiančius debesis tapti dar kartą nerūpestingu vaiku. Ruduo dovanoja spalvas, krentančius lapus, nematomas balas ir moliūgus. Didelius  gražius pūstažandžius, puošiančius ne tik močiutės palangę, bet ir tampančius skaniausia vakariene. Taip, salotos su moliūgais ir vištiena yra tokios. Tikra rudens dovana!

 


INGREDIENTAI:


•    250 g vištienos;
•    Gabalėlis moliūgo;
•    2 a.š. klevų sirupo;
•    Nedidelė saujelė anakardžių;
•    Sauja šviežių gražgarsčių;
•    ½ nediduko raudonojo svogūno;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•    Žiupsnelis druskos, juodųjų pipirų, saldžiosios paprikos miltelių.


KAIP GAMINTI:


1.Nuluptą moliūgo gabalėlį supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, klevų sirupu bei pagardinkite druska. Viską gerai sumaišykite, sudėkite į kepimo indą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol moliūgai taps minkšti, bet ne per minkšti.
2.Vištienos gabaliukus pagardinkite druska, juodaisiais pipiriukais ir saldžiosios paprikos milteliais. Kepkite su šlakeliu alyvuogių aliejaus gerai įkaitintoje grilio ar kitoje keptuvėje. Iškepusią vištieną supjaustykite griežinėliais.  
3.Lengvai apkepkite ir anakardžio riešutus, kad dailiai apskrustų.
4.Paruoškite padažiuką: sumaišykite 1 a.š. klevų sirupo, 2 a.š. alyvuogių aliejaus, 1 a.š. citrinos sulčių ir ½ a.š. garstyčių. Jei dėsite grūdėtąsias garstyčias, jų galite dėti daugiau ir galbūt, nereikės citrinos sulčių, paragaukite.
5.Į lėkštes sudėkite gražgarstes, vištienos bei moliūgo gabaliukus, svogūno griežinėlius, suberkite riešutus ir užpilkite padažu. Skanios rudeniškos puotos :)

 

 

      

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK