Salotos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-12-28

Šaltam ir baltam žiemos vakarui: sočios ir maistingos avinžirnių salotos.

                                                                                  

 Kai už lango matai sniegą ir siaučiantį vėją, norisi namie apsisupti pledu ir laiką leisti prie židinio. Šiltai ir jaukiai. Su mėgstamos kakavos puodeliu ir nuotaikingu filmu. Su gera draugija ir sočia vakariene. Vakariene iš avinžirnių, sočių, maistingų ir lengvai paruošiamų. Kartu su vištiena, vyšniniais pomidoriukais ir keptais minkštais pievagrybių griežinėliais.

 


INGREDIENTAI:


•    250 g avinžirnių;
•    250 g vištienos filė;
•    Keli didesni pievagrybiai;
•    Keli vyšniniai pomidoriukai;
•    Gabalėlis sviesto;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•    Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
•    Žiupsnelis saldžiųjų paprikų miltelių;
•    Žiupsnelis šafrano.


KAIP GAMINTI:


1.Išmirkytus avinžirnius išvirkite.
2.Vištienos filė pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir saldžiųjų paprikų milteliais. Lengvai apkepkite iš abiejų pusių. Iškepusią vištieną suplėšykite arba supjaustykite juostelėmis.
3.Gabalėlyje sviesto apkepkite pievagrybių griežinėlius, gardintus druska ir juodaisiais pipirias.
4.Į dubenį su avinžirniais, sudėkite vištienos juosteles, smulkiau pjaustytus vyšninius pomidoriukus ir pievagrybių griežinėlius.
5.Viską sumaišykite, pagardinkite alyvuogių aliejumi bei šafranu. Jei trūksta druskos ar juodųjų pipirų, pagardinkite ir šiais prieskoniais.

 

 

        

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK