Salotos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-08-10

O, vasara, kaip džiugini mus! Tikra skonių ir spalvų puota vienoje lėkštėje, ir vitaminų krūva.

                                                                                             

  Vasara visada užburia! Savo vaikišku nerūpestingumu, vėjavaikiškumu ir ryškiomis vaivorykštės spalvomis. Tomis retomis galimybėmis gaudyti šiltas jūros bangas, neišsigąsti netikėtai užklupusio lietaus ir garsiai juokiantis šokinėti per balas, atsigulti aukštoje žolėje ir stebėti praplaukiančius debesis, klausytis žiogų muzikos, neskubant braidžioti po miško samanas ir grįžti mėlynuotomis rankomis. Juk nepraleisi mėlynių laiko! Ne tik su vaikyste primenančia stikline pieno, bet ir gardžioms, kiek neįprastoms salotoms su arbūzu, šilauogėmis ir keliais mėtų lapeliais. Kokios spalvos lėkštėje! Ir gaivumas. 

 


INGREDIENTAI:


•    Kelios riekelės arbūzo;
•    Sauja kita mėlynių / šilauogių;
•    Šlakelis žaliosios arba geltonosios citrinos sulčių;
•    Šiek tiek smulkintų kepintų žemės riešutų dėl traškumo;
•    Keli lapeliai mėtų.


KAIP GAMINTI:


1.Arbūzo riekeles supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
2.Į lėkštę sudėkite arbūzo gabalėlius, mėlynes, šilauoges, smulkintus mėtų lapelius bei smulkintus žemės riešutus.
3.Viską pagardinkite citrinos sultimis. Jei norisi saldžiau, galite įlašinti ir šiek tiek klevų sirupo, o jei atvirkščiai, sūriau – įpjaustykite fetos sūrio gabalėlių ir pagardinkite šlakeliu alyvuogių aliejaus. Eksperimentuokite ir atraskite naujus skonius :)

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK