Salotos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-03-22

Ypatingai greitai pagaminamos ir nepaprastai skanios salotos lengvai vakarienei ar pietums.

                                                                                   

 Jau gerus pusę metų mėgiamiausių kruopų sąraše puikuojasi kuskusas. Nežinau, kodėl šios kruopos taip sunkiai rado kelią iki mano virtuvės, bet kai rado, tai iškart garbingai įsitaisė kruopų – karalienių soste. Ir visai pelnytai. Kai tik tingisi, kai tik nėra noro ilgai šurmuliuoti virtuvėje, kai norisi pailsėti ir skirti laiko sau, aš renkuosi kuskusą. Patinka, kad paruošti šias kruopas užtrunka geras penkias minutes, o kaskart gardinant skirtingais pagardais galima mėgautis puikiomis ir dar nespėjusiomis pabosti salotomis. Tokiomis, kurios pakankamai lengvos, bet puikiai tinka ir pietums, ir vakarienei. Net ir šios. Keli pomidoriukai, agurkas, sauja alyvuogių, kietasis sūris ir puikusis alyvuogių aliejus. Paprasta, bet nenuvilia.

 

 

INGREDIENTAI:


•    200 ml kuskuso kruopų (matuoju mililitrais, nes naudoju tą patį kiekį vandens virdama kruopas);
•    Sauja vyšninių pomidorų;
•    1 nedidelis agurkas;
•    Sauja juodųjų alyvuogių;
•    Gabalėlis kietojo sūrio;
•    Sauja šviežių sultenių;
•    2  valg. š. alyvuogių aliejaus;
•    ½ citrinos sultys;
•    Žiupsnis druskos.


KAIP GAMINTI:


1.Išvirkite kuskuso kruopas ir leiskite joms šiek tiek pravėsti.
2.Į dubenį sudėkite pjaustytus pomidorus, agurkus, juodąsias alyvuoges. Taip pat užberkite sūrio drožles ir sultenes.
3.Alyvuogių aliejų sumaišykite su citrinos sultimis bei pagardinkite druska. Padažą užpilkite ant salotų.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK