Salotos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-11-20

Greitos, paprastai pagaminamos, bet labai skanios. Puikiai tinka greitai vakarienei.

                                                                          

 Mėgstu greitas vakarienes. Tokias, kurioms pakanka gerų 20 minučių arba kartais ir dar mažiau. Tokias, kurios gimsta visai netikėtai, iš to, ką randi šaldytuve ir mielai kartoji dar ir dar kartą, nes tikrai patiko. Ir tokias, kurias mielai valgo visa šeima. Traškios vištienos salotos būtent tokios! Adelė dažniausiai išrenka visus kukurūzus, pupeles bei avokadą, tad jai visi šie trys ingredientai į salotų lėkštę keliauja dvigubai, o sau tikrai nepagailiu didesnės saujos špinatų. Ir tikrai pakanka 20 minučių, kartais pavyksta net ir greičiau. Paprasta!

 


INGREDIENTAI:


•    200 g vištienos filė;
•    1 – 2 valg. š. alyvuogių aliejaus;
•    Žiupsnis džiovintų raudonėlių, kuminų, uoginės paprikos;
•    Žiupsnis druskos;
•    Sauja džiūvėsėlių;
•    2 saujos šviežių špinatų;
•    Keli vyšniniai pomidorai;
•    100 g konservuotų raudonųjų pupelių;
•    100 g konservuotų kukurūzų;
•    1 avokadas;
•    Šlakelis citrinos sulčių.


KAIP GAMINTI:


1.Vištienos filė supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, pagardinkite alyvuogių aliejumi ir gerai sumaišykite su prieskoniais bei džiūvesėliais. Kepkite 220 laipsnių orkaitėje apie 15 – 20 min., kol taps lengvai traškios.
2.Į lėkštes suberkite špinatus, vyšninius pomidorų griežinėlius, raudonąsias pupeles bei kukurūzus, avokado griežinėlius. Viską pagardinkite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, druska bei juodaisiais pipirais. Uždėkite traškią vištieną, papuoškite kalendromis ir patiekite.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK