Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2018-11-13

Viskas trumpai, aiškiai ir paprastai, kaip greitai sukurti miško fėjų gimtadienį.

 

  Trys metai laimės, juoko, šypsenų, apkabinimų, ašarų ir kartais pykčių, lengvo chaoso ir begalinės meilės. Lygiai tiek, kai visas gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis ir tapo kur kas įdomesnis, su daugiau spalvų ir skonių, su aštriais pipiriukais ir saldžiu medumi! Ir tas svarbus 3 – iasis gimtadienis buvo miško fėjų tema – šiek tiek magiškas, su burtais ir fėjų dulkėmis, su didžiausiu tortu ir visu būriu draugų.

 


 Vieta. Labai mistiška ir labai fėjiška – Smaragdo miestas. Vos tik pamačiau jį internete (www.smaragdomiestas.lt) supratau, kad nieko labiau tinkamo miško fėjų temai tikrai neatrasiu – kiekviena kambario detalė apgalvota iki smulkmenų tam, kad vos įėjus tiek mažas, tiek didelis pasijustų esantis tikrame Smaragdo mieste. Ir nors kambaryje nėra kamuoliukų baseino, čiuožyklų ar batutų, kuriuos gali atrasti daugelyje žaidimo kambarių, tačiau veiklos vaikams čia tikrai netrūksta. Kaip tik – jos tikrai gausu! Vaikščiodami po paslaptingą pilį vaikai gali atrasti daug užslėptų kampelių, virtuvėlėje, kurioje yra krosnis su degančios ugnies imitacija – gali iškepti skaniausią pasaulyje picą ar surengti nepaprastą arbatos gėrimo ceremoniją, paprekiauti krautuvėlėje, nedideliame tvenkinyje sužvejoti visą krūvą žuvų ar kartu su tėveliais pažaisti mini stalo futbolą. Yra čia daug ir knygelių, ir žaislų, ir stalo žaidimų, ir net miniatiūrinis kelių aukštų fėjų namelis. Smaragdo mieste galima užsisakyti kelias gimtadienio programas, kad nereikėtų sukti galvos, kas ir kaip – viskuo tikrai pasirūpina malonūs Smaragdo miesto šeimininkai. Įspūdžiai tikrai patys geriausi ir galiu drąsiai sakyti, kad šis švenčių kambarys yra išties unikalus bei dar nematytas, toks, kurio greitai nepamirši.

 


 Tortas. Miško fėjų temai norėjosi žemiškesnio, mistiškesnio torto, tad tikrai visus lūkesčius išpildė ‚Saldu saldu‘ (www.saldusaldu.lt) desertų įkūrėja, kurios pagamintas tortas ‚Juodasis miškas‘ akimirksiu tapo stalo puošmena. Pirmus du gimtadienius rinkausi tortus, kurie būtų pagaminti nenaudojant cukraus, trečiojo gimtadienio proga tortas jau buvo su šokoladiniu biskvitu, perteptas saldžia grietinėle su gaivumo ir rūgštumo suteikiančiomis vyšniomis, taip pat aplietas šokoladiniu ganašu ir papuoštas įvairiomis uogomis. Mano džiaugsmui, jis tikrai nebuvo per saldus, jautėsi, kad gamintas iš kokybiškų produktų ir labai naminis.

 

 


 Fotografas. Kaip džiaugiuosi, kad visada šalia turiu vieną geriausių draugų ir mylimiausių fotografų – Mantą iš MM Photography! Tai ir šį kartą jis mielai įamžino šventės akimirkas, nes kitaip būtų tekę su fotoaparatu arba telefonu lakstyti man ir visiems svečiams.

 Maistas. Maistas labai paprastas, lengvai bei greitai paruošiamas, toks, kuriam nereikia sukiotis visą dieną virtuvėje ir galvoti, kad jau spėjai pavargti besiruošiant gimtadieniui.  Šį kartą gerai apgalvojau, kas ir kaip, kad ne tik nereikėtų daug maisto parsivežti atgal į namus, bet ir nereikėtų per daug pavargti viską suruošiant. Visas meniu atrodė taip:

 


Vafliai su vaisiais / uogomis 

 
INGREDIENTAI:


•Vafliai pirkti parduotuvėje;
•Keli gabalėliai juodojo šokolado;
•Pabarstukai – žvaigždelės;
•Sezoninės uogos / vaisiai.


KAIP GAMINTI:


1.Ištirpinkite šokoladą. Į jį įmerkite vaflių kraštelius, kuriuos iškart apibarstykite pasirinktais pabarstukais. Vaflius sudėkite į nedideles taureles, kad šokoladas gražiai sustingtų.
2.Į paruoštus vaflius sudėkite sezonines mėgstamas uogas / vaisius.

 

 

Mini blynelių bokštai su nutela / žemės riešutų sviestu / varškės – špinatų užtepėle


INGREDIENTAI:


•2 – 3 kiaušiniai;
•1 – 1 ½ stiklinės pieno;
•Keli valg. š. miltų.
•Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•Žiupsnis druskos;
•Keli valg. š. nutelos,
•Keli valg. š. riešutų sviesto;
•180 g varškės;
•Keli saulėje džiovinti pomidorai;
•Sauja špinatų;
•Žiupsnis druskos, raudonėlių, kitų mėgstamų prieskoninių žolelių.


KAIP GAMINTI:


1.Į dubenį įmuškite kiaušinius ir juos išplakite. Supilkite pieną, suberkite miltus, druską, įpilkite alyvuogių aliejų ir išmaišykite. Blynų tešla turi būti vidutinio tirštumo.
2.Keptuvėje kepkite mini blynelius – tešlą pilkite tiesiog su arbatiniu šaukšteliu.
3.Paruoškite varškės užtepėlę – varškę, špinatus, saulėje džiovintus pomidorus sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite druska, mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.
4.Iš blynelių darykite bokštelius, kiekvieną blyną pertepdami pasirinkta užtepėle – nutela, riešutų sviestu ar varškės užtepėle. Blynus sutvirtinkite mediniais smeigtukais.

 

 


Riestainiai su tepamu kremu ir lašiša


INGREDIENTAI:


•Minkšti riestainiai iš parduotuvės;
•125 g kreminio sūrio;
•Rūkyta lašiša;
•Gera sauja gražgarsčių.


KAIP GAMINTI:


1.Riestainius išilgai perpjaukite perpus ir ištepkite kreminiu sūriu.
2.Ant apatinės riestainių dalies dėkite lašišos gabalėlius bei gražgarstes. Užvožkite viršutine riestainio dalimi. Galite gardinti saulėje džiovintais pomidorais, kaparėliais ir pan.

 

Morkų lazdelės su varškės – špinatų užtepėle


INGREDIENTAI:


•Kelios didesnės morkos;
•180 g varškės;
•Keli valg. š. natūralaus jogurto;
•Keli saulėje džiovinti pomidorai;
•Sauja špinatų;
•Žiupsnis druskos, raudonėlių, kitų mėgstamų prieskoninių žolelių.


KAIP GAMINTI:


1.Morkas supjaustykite šiaudeliais.
2.Paruoškite varškės užtepėlę – varškę, špinatus, jogurtą, saulėje džiovintus pomidorus sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite druska, mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.
3.Į stiklinius idelius dėkite užtepėlę ir ant viršaus morkų lazdeles.

 


Jogurto – granolos desertas indeliuose


INGREDIENTAI:


•400 g natūralaus jogurto;
•Keli valg. š. granolos;
•140 g paprastų šokoladinių / vanilinių sausainių.


KAIP GAMINTI:


1.Sutrupinkite sausainius.
2.Į stiklinius indelius sluoksniuokite jogurtą, sausainius, granolą, jogurtą, sausainius, granolą. Viršutinį sluoksnį palikite granolai. Jei mėgstate saldžiau, jogurtą galite paskaninti trintais bananais.


Šokoladiniai grybukai
Sausainiai – meduoliukai
Obuolių sultys / vanduo su citrina

 


 Dekoracijos. Planuodama miško fėjų temą, labai norėjau sukurti miniatiūrinį fėjų sodą su namukais, kėdutėmis, staliukais, medeliais ir pačiomis fėjomis, tačiau didžiąją dalį dekoracijų užsakiau iš AliExpress ir dalis jų tiesiog nespėjo atkeliauti. Tad šiek tiek pakeičiau planus - gautus namukus, eglutes dėliojau tiesiai ant samanomis padengto stalo, o maistą dėjau ant medžio padėklių, taip pat panaudojau storą knygą bei tortinę.
Stiklinius indukus, kuriuose buvo morkų lazdelės bei sluoksniuoti desertai puošiau virvelėmis – ant vienų karštais klijais klijavau iš AliExpress gautas auksines širdeles, ant kitų – šermukšnio uogas bei mini kankorėžius.
Svečiai valgė su mediniais šaukšteliais, ant kurių pati Adelė priklijavo popierines žvaigždeles, kurios taip pat buvo atsiųstos iš AliExpress.
Jei smalsu, ką siunčiausi, spauskite ant pavadinimo ir iškart nukeliausite į AliExpress:  fėjos // popierinės žvaigždelės // namukas // staliukas // kėdutės // medeliai // grybukai // lempos // laipteliai // žvaigždelių konfeti // smeigtukai – fėjos //

 


 Fėjiškos linksmybės. O kaip gi be linksmybių ir simbolinių dovanėlių mažiesiems draugams!
•Visų pirma, tiek mažas, tiek didelis svečias turėjo galimybę sužinoti savo fėjišką vardą pagal pirmą savo vardo raidę ir gimimo mėnesį – vardus galvojau pati, bet pasijuokti tikrai buvo smagu.
•Kiekvienas mažas draugas gavo po burtų lazdelę, kurią kartu su Adele pagaminome iš popierinių šiaudelių, blizgančio popieriaus ir spalvotų juostelių.
•Ir, žinoma, fėjų dulkės! Į medžiaginius maišelius subėrėme šiek tiek blizgučių ir blizgančių žvaigždelių (taip pat iš AliExpress), pakabinome užrašą ‚paskleiskime šiek tiek magijos‘ ir po gimimo dienos visi draugiškai kieme tas fėjų dulkes su didžiausiais savo norais išbarstėme lauke.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK

 

 

 

 

Populiariausi straipsniai