Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2018-08-15

Kelios paprastos ir skanios gudrybės, kaip iškylai pievoje suteikti šventiškumo.

 

  Vasara toks metas, kai negali atsidžiaugti saulėtomis dienomis ir lengvu vėju, suveltais plaukais ir basomis kojomis, pilnomis saujomis uogų ir ošiančia jūra. Tai toks metas, kai negali atsidžiaugti savo kaimu ir jo laukais, kuriuose nepaprastai smagu surengti net ne vieną, o visą krūvą iškylų! Tokių, kurios primintų apie atėjusį gimtadienį ar vardo dieną, apie netikėtai susirinkusius draugus ar tiesiog laimės akimirką, kurią norisi švęsti. Ir kartais pakanka vos kelių detalių, kad tokios iškylos taptų nepamirštamos ir lengvai šventiškos.

 


Paletės. Jų tikrai nereikia visos krūvos, tačiau viena kita puikiai tinka šventiniam pikniko stalui pievoje.
Seni medžiaginiai maišai. Pridėjus į juos šieno galima ant jų susėsti visiems svečiams.
Medinės dėžės / krepšeliai / popieriniai maišeliai / stiklainiai / skardinės. Panaudojus visus variantus galima sukurti įvairesnį vaišių stalo.
Stikliniai buteliai / vazos. Į jas galima įmerkti lauko ar sezoninių gėlių – tikrai suteiks iškylos stalui šventiškumo.
• Medžio padėklai. Ant jų galima dėti ne tik maistą, bet ir žvakes, gėles, kitas dekoro detales.

 


Skanūs reikalai.


 Rengiant iškylą gamtoje galima rinktis daugybę skanių idėjų, kurios būtų lengvai paruošiamos ir puikiai tinkančioms valgyti gamtoje. Tai gali būti ne tik įvairūs sumuštiniai, suktinukai, vieno kąsnio užandukai, duonos lazdelės, užtpėlės, sūrio / alyvuogių / mėsos lėkštės, bet ir įvairūs grilio reikalai. Taip pat tokioms iškyloms puikiai tinka ‘pasidaryk pats’ idėjos, kai visi svečiai pagrindinį patiekalą pasigardina pagal save. Viena tokių – dešrainiai! Juos galima gaminti tiek vietoje, tiek pasiruošti iš anksto ir supakavus sudėti ant iškylų stalo šalia visos krūvos skirtingų pagardų. Tikrai smagu juos visus išragauti, kiekvienas dešrainis tampa vis kitoks! Beje, pagardus galite dėti tiesiog į stiklainius, ant kurių užklijuokite lapelius su pagardų pavadinimais arba įsmeikite vėliavėles taip pat su užrašais - suteiks stalui žaismingumo.

 


Dešrainių pagardai:


Pomidorų salsa. Pomidorus, raudonąjį svogūną ir aitriają papriką supjaustykite smulkiais kubeliais. Pagardinkite šviežiomis citrinos sultimis, druska, pipirais bei smulkinta kalendra/petražolėmis ir išmaišykite.
Ananasų salsa. Nuluptą ananasą, kelis pomidorus, raudonąjį svogūną bei aitriąją papriką supjaustykite smulkiais kubeliais. Pagardinkite šviežiomis citrinos sultimis, druska, pipirais bei smulkinta kalendra/petražolėmis ir išmaišykite.
Pomidorų – agurkų pagardas. Smulkiai supjaustykite pomidorus bei agurkus, pagardinkite druska, pipirais.
Kukurūzų salsa. Smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną, papriką bei aitriąją papriką. Viską sumaišykite su kukurūzais, pagardinkite citrinos sultimis, žiupsniu druskos.
Raudonųjų svogūnų šokis. Kelis raudonuosius svogūnus supjaustykite juostelėmis, išspauskite vienos - dviejų citrinų sultis, suberkite vieną kitą arb. š. cukraus ir gerai išminkykite rankomis. Leiskite jiems pastovėti, kad visi skoniai tarpusavyje susidraugautų ir svogūnai lengvai pasimarinuotų.
Aštrios morkytės. Morkas nuskuskite ir stambiai sutarkuokite, saldžiąsias paprikas supjaustykite plonomis lazdelėmis. Alyvuogių aliejų, citrinos sultis, medų, sojos padažą bei žiupsnį druskos sumaišykite ir paruoštu padažu užpilkite salotas. Išmaišykite. Geriausia tiesiog rankomis.
Karamelizuoti raudonieji svogūnai. Gabalėlyje sviesto apkepkite kelis raudonuosius svogūnus, supjaustytus plonais griežinėliais, kol jie suminkštės. Suberkite kelis šaukštelius rudojo cukraus ir maišydami apkepkite dar kelias minutes, kol šie lengvai karamelizuosis.
Šoninės ir mėlynojo pelėsio sūrio pagardas. Šoninę supjaustykite juostelėmis ir apkepkite iki lengvo traškumo. Mėlynojo pelėsio sūrį supjaustykite nedideliais gabalėliais ir padėkite šalia traškių šoninės juostelių.
Žalumynai. Paruoškite didelį pasirinkimą žalumynų – puikiai tinka ne tik salotų lapai, bet ir gražgarstės, špinatai, petražolės, kalendra, smulkinti kopūstai.
Padažų įvairovė. Rinkitės ne tik klasikinį pomidorų bei garstyčių padažą, tačiau ir kitus  -  Tabasko, amerikietišką kepsnių padažą, adžiką, saldų aitriujų paprikų padažą ir kitus mėgstamus variantus.

 

Šventines detales padėjo sukurti mano dvi draugės - Daina ir Diana - D & D sisters.

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK

 

 

 

 

Populiariausi straipsniai