Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2020-08-24

Pasakiško skonio spurgytės - traškios, kupinos sūrio ir labai lengvai pagaminamos.

                                                                  

 Ir pirmadieniai gali būti labai skanūs, traškūs ir visai nenuobodūs! Šį kartą mūsų virtuvėje karaliauja bulvinės čederio sūrio spurgytės – šios spurgytės taip lengvai pagaminamos, kad užtruksite vos kelias minutes - išorėje jos traškios, viduje minkštos, o vos atsikandus pajunti jau spėjusį išsilydyti čederio sūrį, kuris suteikia ypatingą poskonį. Ir dar! Tai receptas, kuris puikiai tinka vakarykštėms bulvėms sunaudoti, o jei tokių neturite, išsivirkite jų daugiau ir paruoštas spurgytes tiesiog užšaldykite –  užsinorėjus jų, pakaks tik išsitraukti iš šaldiklio ir išsikepti. Skamba puikiai, tiesa? Šalia dar patiekiame jogurtinio padažo su kaparėliais bei marinuotais agurkėliais ir viskas, traški šventė paruošta. Ačiū LIDL už tokius aristokratiškus Didžiosios Britanijos bei Airijos skonių įkvėpimus – aha, ši savaitė būtent tokia!  

 

 


INGREDIENTAI:


•250 g Hatherwood čederio sūris;
•4 – 5 virtos ir jau atvėsusios didesnės bulvės;
•Ryšulėlis šviežių petražolių;
•Žiupsnis druskos;
•2 kiaušiniai;
•Keli valg. š. džiūvėsėlių;
•Aliejus kepimui;
•5 – 6 valg. š. natūralaus jogurto;
•2 arb. š. majonezo;
•Keli marinuoti agurkėliai;
•Truputis kaparėlių;
•Šlakelis citrinos sulčių;
•Truputis šviežiai tarkuotų citrinos žievelių.

 

 


KAIP GAMINTI:


1.Nuluptas virtas bulves sutarkuokite smulkia tarka.
2.Į bulvių tarkius dėkite smulkiai pjaustytas petražoles, žiupsnį druskos, smulkiai tarkuotą čederio sūrį, taip pat įmuškite kiaušinį. Viską išmaišykite ir iš gautos masės formuokite norimo dydžio spurgytes.
3.Paruoštas spurgytes apvoliokite džiūvėsėliuose, merkite į kiaušinio plakinį ir dar kartą apvioliokite džiūvėsėliuose. Kepkite gerai įkaitintame aliejuje arba 200 laipsnių orkaitėje.
4.Paruoškite padažą – jogurtą sumaišykite su majonezou, berkite smulkiai pjaustytus agurkėlius bei kaparėlius, įspauskite šlakelį citrinos sulčių bei užberkite tarkuotas citrinos žieveles. Viską dar kartą išmaišykite.
5.Iškeptas spurgytes skanaukite kol dar karštos, nes tuomet sūris tiesiog tiprsta burnoje. Patiekite jas padažu.

 

 

#reklama #LidlPartnerystė #Lidl

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK