Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-10-01

Gaiviai rudeniški kąsniukai yra puikus ir dailiai atrodantis užkandis vėsiems vakarams :)

   

                                                                         

    Obuoliai, obuoliai, obuoliai... Tikrai taip, jie kaip reikiant pastaruoju metu karaliauja mano virtuvėje: ne tik kartas nuo karto pyragus bandau kepti, troškinius gaminti ar uogienes bei džemus virti, tačiau, pasirodo, visai puikiai jie tinka ir tokiems lengviems bei kiek neįprastiems vieno kąsnio užkandukams ruošti :) Lengvai apkeptos, minkštos ir dar šiltos obuolių skiltelės ne tik suteikia gaivumo bei šiek tiek rūgštumo, bet ir puikiai draugauja su sūriais kumpio griežinėliais.

 


INGREDIENTAI:


•    Keli obuoliai;
•    100 g plonais griežinėliais pjaustyto mėgstamo kumpio;
•    Tepamoji varškė su žalumynais.


KAIP GAMINTI:


1.Obuolius supjaustykite norimo storio riekutėmis ir jas dar kartą perpjaukite perpus.
2.Obuolių skilteles apkepkite elektriniame grilyje, grilio keptuvėje ar paprastoje keptuvėje. Aš kepiau elektriniame grilyje (pagaliau jį išsitraukiau, nes vis pamiršdavau, kad toks yra), bet vos vieną kitą minutę, nes kitaip tos skiltelės patęžta :)
3.Kumpio griežinėlius perpjaukite perpus ir kiekvieną puselę aptepkite varškyte. Susukite paruoštus griežinėlius ir dėkite ant kiekvienos obuolio skiltelės. Persmeikite dantų krapštukais, kad laikytųsi ir nepabėgtų :)


Virtuvės užrašai. Kai yra laiko ir noro, tepamą varškytę galite labai lengvai pasidaryti ir namuose: gerai išsukite varškę su grietine arba keliais šaukštais grietinėlės bei pagardindinkite įvairiausiomis prieskoninėmis žolelėmis, tinka tiek šviežios, tiek džiovintos :) 

 

                        
 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK