Sūrio spurgytės su brokoliais! Taip, tai spurgytės, kuriose karaliauja daug sūrio ir brokolis - nuodėmingai skanios, tirpstančios burnoje ir, svarbiausia, patinkančios tiek vaikams, tiek suaugusiems! Šių spurgyčių žvaigždė yra VILVI "Memel Reserve" sūris – populiariausio brandinimo – 12 mėnesių kietasis sūris, kuris pasižymi išraiškingu skoniu ir turi lengvą vaisių poskonį. Šis sūris puikiai tinka spurgytėms, suteikdamas joms išraiškingo skonio natas. Pasiruošę jas išsikepti ir savo namuose? Pažadu, patiks taip, kad kitą kartą norėsis gaminti dvigubai daugiau jų!
INGREDIENTAI:
•100 g VILVI "Memel Reserve" kietojo sūrio;
•1 nedidelis arba 1/2 didesnio brokolio;
•2 kiaušiniai;
•1 puodelis džiūvėsėlių;
•Aliejus kepimui.
KAIP GAMINTI:
1.Brokolį pasmulkiname ir lengvai apverdame, kad šiek tiek suminkštėtų. Išvirtą ir atvėsusį brokolį dar labiau susmulkiname šakute.
2.Į dubenį beriame smulkintą brokolį, tarkuotą sūrį, džiūvėsėlius (1/3 puodelio, nepadauginkite, kad neužgožtų sūrio) bei įmušame kiaušinį. Sumaišome.
3.Iš tešlos formuojame nedideles spurgytes, kurias vėliau apvoliojame likusio kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
4.Paruoštas spurgytes kepame gerai įkaitintame aliejuje.
5.Iškepusias spurgytes dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
6.Patiekiame su mėgstamu padažu.
Reklama @vilkyskiu_pienine_vilvi #vilvinaujiena #vilvi #MemelReserve