Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-10-28

Vieno kąsnio rutuliukai puikiai tinka, kai norisi kažko rimčiau, drūčiau ir mėsiškiau :)

                                                                      

    Rudenėjant, kai už lango vis greičiau temsta ir smarkiau lyja lietus, padažnėja jaukūs pasisėdimai namuose. Su draugais. Žaidimais. Filmais. Gardžiu juoku. Ir, žinoma, užkandžiais, kurie ima ir surimtėja: ant stalo kur kas dažniau svečiuojasi tokie drūti, daugiau mėsiški užkandukai, kurių paragavus neblogai ir pasisotini. Ypač gardūs ir šaltuoju metų laiku tinkami yra maltos kalakutienos rutuliukai, kurie ne tik puikus užkandis, bet ir priderinus garnyrą, gali tapti puikiais pietumis! :) O ir skonis jų toks nepaprastas: viduje jaučiasi sultinga mėsytė, o išorė pasidengusi lengvai traškia šoninės plutele, žodžiu tik krimst ir jau mėgaujiesi :)

 

 

INGREDIENTAI:


•    500 g maltos kalakutienos faršo;
•    400 g rūkytos šoninės (bet su kuo mažiau riebaliuko);
•    3 skiltelės česnako;
•    1 nedidukas rausvasis svogūnas;
•    Žiupsnelis juodųjų pipiriukų;
•    1 a.š. malstos saldžiosios paprikos;
•    ½ a.š. džiovintų džiobrelių;
•    3 – 4 šaukštai duonos džiūvesėlių.


KAIP GAMINTI:


1.Į kalakutienos faršą smulkiai įtarkuokite česnaką, svogūną, suberkite duonos džiūvesėlius, pagardinkite visais prieskoniais ir gerai išmaišykite.
2.Šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis (kuo ploniau, tuo geriau).
3.Iš maltos kalakutienos formuokite norimo dydžio kamuoliukus, juos apvyniokite šoninės juostelėmis ir sudėkite į kepimo popieriumi ištiestą skadrą.
4.Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
5.Dėkite kepimo skardą ir kepkite apie 30 minučių (priklausomai, kokio dydžio yra mėsos rutuliukai). Kepimo pabaigoje kelioms minutėms įjunkite vėjelį, kad lengvai apskrustų :)

 


Virtuvės užrašai. Prie šių kamuoliukų pagaminau paprastą grietinės ir majonezo padažiuką. Šaldytuvas nelabai turėjo, ką pasiūlyti, tai teko suktis iš padėties :) Kelis šaukštus grietinės sumaišiau su keliais šaukšteliais majonezo ir viską pagardinau aitriosios bei saldžiosios paprikos milteliais, taip pat česnako granulėmis.

 

         

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK