Rafaelo tortas gražiausioms žiemos šventėms - nekeptas, lengvai saldus ir labai kokosinis, itin greitai bei paprastai pagaminamas ir toks, kuris akimirksniu papuošia šventinį stalą. Belieka užsukti į AIBĘ, pasirūpinti keliais neįmantriais ingredientais, dar kelios minutės virtuvėje ir tortas jau keliauja į šaldytuvą - pažadu, jis pavyks net ir nemėgstantiems gaminti desertų!
INGREDIENTAI:
•500 g maskarponės sūrio;
•400 g kondensuoto pieno;
•200 ml riebios grietinėlės;
•150 g kokoso drožlių;
•200 g sausainių;
•100 g sviesto;
•Keli Rafaelo saldainiai papuošimui
KAIP GAMINTI:
1.Į indą dedame maskarponės sūrį, pilame grietinėlę bei kondensuotą pieną ir viską gerai išsukame iki kreminės konsistencijos.
2.Į pagamintą kremą įmaišome didžiąją dalį kokoso drožlių.
3.Sausinius sutriname iki trupinių ir juos sumaišome su išlydytu sviestu. Gautą masę dedame į torto formą ir tvirtai paspaudžiame.
4.Į torto formą taip pat dedame paruoštą įdarą, išlyginame viršų ir paruoštą tortuką dedame kelioms valandoms į šaldytuvą.
5.Sustingusį tortą išimame iš formos, papuošiame kokoso drožlėmis, Rafaelo saldainiais bei rozmarino šakelėmis.
Reklama | AIBĖ