Cukrinis Avinėlis - Šventinis sluoksniuotos tešlos užkandis su vištiena ir mėlynojo pelėsio sūriu
Straipsnis sÄ—kmingai pridÄ—tas!
Paskelbta 2014-12-18

Kai šventinio pasiruošimo apsuptyje pritrÅ«ksta laiko virtuvÄ—je, visada gelbÄ—ja šis užkandis :)

                                                                      
  Pasiruošimas gražiausioms metų šventÄ—ms visada bÅ«na pilnas malonaus jaudulio ir smagaus straksÄ—jimo virtuvÄ—je. Rodos, be darbo nelieka nei vienas puodas, keptuvÄ— ar samtis, o šalia sÅ«kiojasi didžiausias bÅ«rys pagalbininkų: atskuba tÄ—tis, vaikai, kartais užsuka net senelis ar šalia gyvenantys kaimynai. Bet jei šventinio šurmulio apsuptyje pritrÅ«ksta laiko, galima iš naujo atrasti sluoksniuotÄ… tešlÄ… bei jos gardų, lengvÄ… užkandį su vištiena ir mÄ—lynojo pelÄ—sio sÅ«riu, šiek tiek kitaip, truputį įdomiau, šventiškiau.

 


INGREDIENTAI:


•    250 g sluoksniuotos tešlos;
•    250 g vištienos filÄ—;
•    50 – 80 g mÄ—lynojo pelÄ—sio sÅ«rio;
•    40 g špinatų;
•    Keli saulÄ—je džiovinti pomidorai;
•    Å½iupsnelis druskos ir saldžiosios paprikos miltelių.


KAIP GAMINTI:


1.VištienÄ… supjaustykite nedidukais gabaliukais, pagardinkite prieskoniais ir iškepkite.
2.Keptus vištienos gabaliukus sumaišykite su smulkintais špinatų lapais, saulÄ—je džiovintų pomidorų ir mÄ—lynojo pelÄ—sio sÅ«rio gabalÄ—liais.
3.SluoksniuotÄ… tešlÄ… supjaustykite trikampiais ir juos išdÄ—liokite taip, kad gautųsi apvalus ratas. Ant vidinio šono uždÄ—kite įdarÄ… ir užlankstykite sluoksniuotos tešlos trikampių galus.
4.Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min.

 

 

                   

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK