Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-11-25

Malonus cinamono ir medaus kvapas bei skonis, minkšti obuoliukai... Puikiems šventiniems pietums :)

                                                                             

    Kalėdos yra viena nuostabiausių švenčių metuose, kai kiekvieno namuose nenutyla linksmas visos šeimos čiauškėjimas, skambus juokas ir šventinės dainos. Net ir virtuvė prisipildo cinamono, apelsinų, obuolių aromatais, kurie ne tik nosį, bet ir širdį švelniai pakutena, primindami kaip gera ir jauku namuose, artimiausių žmonių apsuptyje. Ir toje apsuptyje puikiai tinka šventinė kiaulienos išklotinė, tokia gardi, su minkštais obuoliukais ir be galo maloniu medaus ir cinamono poskoniu... kad šventinės nuotaikos tikrai nepritrūktų! :)

 


INGREDIENTAI:


•    Apie 400 g kiaulienos išklotinės;  
•    1 - 2 obuoliai;
•    Keli šaukšteliai medaus;
•    Žiupsnelis cinamono;
•    Žiupsnelis druskos;
•    Žiupsnelis saldžiosios paprikos;
•    Žiupsnelis kardamono.


KAIP GAMINTI:


1.Cinamoną, druską, saldžiąją papriką, kardamoną sumaišykite ir gautu prieskonių mišiniu ištepkite kiaulienos išklotinę. Taip iškvepintą mėsą susukite su maistine plėvele ir palikite valandai kitai pasimarinuoti šaldytuve.
2.Obuolius supjaustykite plonomis riekelėmis. Tiesa, obuolių lupti nereikia, bent jau aš nelupau, nes man ta odelė visai netrukdo ir dailiai atrodo :)
3.Išsimarinavusią išklotinę atsargiai įpjaukite keliose vietose. Į įpjovas įdėkite obuolių skilteles.
4.Visą išklotinę apšlakstykite medumi. Galite šalia pridėlioti daugiau obuolio skiltelių, jos čia labai tinka ir gali būti kaip viena iš garnyro dalių :) Netgi gardu ir jas šiek tiek pagardinti cinamonu bei medučiu. Viską dėkite į kepimo indą, jį uždenkite folija ar kepimo popieriumi ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 50 minučių.

 

                        

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK