Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2019-06-23

Trys šerbeto skoniai - avietinis, persikinis ir arbūzinis - vienas už kitą skanesni!

                                                                         

 Vasarą mūsų namų virtuvėje nuolat vyksta ledų gaminimo eksperimentai ir tikrai dažnai pavyksta atrasti puikių bei naujų skonių! Šį kartą - šerbetas. Man jis primena vaikystę, kai mama skubėdavo užšaldyti sezonines uogas ir vėliau jas sutrinusi džiugindavo viso kiemo vaikus. Dažniausiai tai būdavo braškės arba mėlynės, tad  šį kartą kartu su Adele pabandėme avietes, persikus bei arbūzus. Ir abiems labai patiko! Paprasta, lengva, greita, sveika ir tikrai skanu.

 


INGRDIENTAI:


• 2 puodeliai aviečių;
• 4 – 5 persikai;
• 2 puodeliai gabalėliais pjaustyto arbūzo;
• Šiek tiek skysto medaus;
• Šiek tiek šviežiai spaustų laimo / citrinos sulčių.


KAIP GAMINTI:


1.Atskirai į šaldymo indus sudėkite avietes, gabalėliais pjaustytus persikus ir arbūzus. Dėkite į šaldymo kamerą ir palikite 3 – 4 valandoms arba per naktį, kad sušaltų.
2.Į maisto trintuvą suberkite avietes, įpilkite medaus ir šiek tiek citrinos sulčių. Sutrinkite. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens, kad lengviau trintųsi. Galite skanauti iškart arba supilti į šaldymo indą, dėti į kamerą ir skanauti vėliau. Lygiai taip pat pakartokite su persikais ir arbūzais.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK