Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-03-06

Tai vienas iš labiausiai mėgstamų mano šeimos patiekalų, tad gaminamas labai dažnai ;)

Vienas iš mano šeimos tradicinių ir labiausiai mėgstamų patiekalų, kurį tenka gaminti gana dažnai! :)

 

                                                                 

   Ši vištiena yra tapusi mūsų šeimos tradiciniu patiekalu! Kai pirmą kartą pagaminau, niekas nesuprato, kaip vištiena išgaravo nuo stalo, taip greitai buvo suvalgyta, kad pasijaučiau labai jau puikia kulinare :)) Žodžiu, galėčiau ilgai ir nuobodžiai girti, bet nėra kada, metas prie stalo skanauti! :)

 

INGREDIENTAI:

 

•    700 g. vištienos filės;
•    1 citrina;
•    Medus;
•    3 – 4 šaukštai sojos padažo;
•    Indelis konservuotų ananasų;
•    Bulvių krakmolas.
•    Žiupsnelis vištienos prieskonių.

 

KAIP GAMINTI:

 

1.Vištienos filė supjaustykite gabaliukais, apibarstykite prieskoniais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Viską išmaišykite ir palikite marinuotis (kuo ilgiau marinuosis, tuo skaniau).
2.Išsimarinavusią vištieną apibarstykite bulvių krakmolu ir viską gerai išmaišykite.
3.Į gerai įkaitintą aliejų sudėkite vištienos gabaliukus ir vartant apkepkite, kad taptų traškūs.
4.Kai vištiena bus apskrudusi, į keptuvę įpilkite citrinos sulčių, sojos padažo ir sudėkite medų. Viską gerai išmaišykite.
5.Sudėkite konservuotus ananasų gabaliukus ir dar minutę patroškinkite. Skanaus ;)

 

Virtuvės užrašai. Nerašau tikslaus kiekio medaus ir sojos padažo, nes dėdami į paruoštą vištieną ir maišydami, vis paragaukite pagal savo skonį, kad nebūtų per saldu ;) Labai skanu valgyti kartu su ryžiais, paruoštais su kiaušiniu!:)

 

 

                       

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK