Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-03-30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                      
     Nors už lango labai jau žiemiškas oras, tačiau nepasiduodu ir rimtai ruošiuosi gražiausiai pavasario šventei – šv. Velykoms!  Pas mus jau namuose tikras sujudimas, viskas tik verda, kepa, švarinami namai, marginami margučiai... patinka man šis procesas! :) Ir šios dienos receptas ;)


INGREDIENTAI:


•    800 g. kiaulienos išpjovos;
•    1 svogūnas;
•    3 – 4 batono riekučių;
•    100 g. nedidelių pievagrybių;
•    70 g. vytinto kumpio;
•    Gabalėlis sviesto;
•    Druska, pipirai.


KAIP GAMINTI:

 

1.    Atsargiai įpjaukite kiaulienos išpjovą. Ją išmuškite, kad nebūtų per stora.
2.    Paruoštą mėsą pagardinkite pipirais, druska ir palikite kelias minutes pasipreskoniuoti.  
3.    Smulkiai supjaustykite svogūną ir jį apkepkite svieste.
4.    Pievagrybius supjaustykite nedideliais gabaliukais ir juos taip pat lengvai apkepkite svieste kartu su svogūnais.
5.    Batono riekeles supjaustykite smulkiais gabalėliais ir pagaminkite duonos skrebučius: sudėkite juos į orkaitę arba tiesiog apkepkite lengvai keptuvėje (nenaudojant aliejaus), kol gabaliukais taps traškūs.
6.    Paruoštus pievagrybius ir duonos skrebučius gerai sumaišykite.
7.    Paruoštą įdarą sudėkite ant kiaulienos išpjovos ir lengvai paspauskite. Susukite mėsą.
8.    Vytinto kumpio juostelėmis apsukite visą išpjovą.
9.    Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
10.    Dėkite paruoštą kiaulienos išpjovą ant grotelių orkaitėje, taip bus grilio efektas.

 

Virtuvės užrašai: jei kepate mėsą ant grotelių orkaitėje, nepamirškite po jomis padėti ir kitos kepimo skardos, nes mėsos sultys išbėga. Jas galėsite panaudoti gaminant padažą.

 

                        

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK