Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-05-14

Šonkauliukus galite karamelizuoti tiek orkaitėje, tiek ant laužo! :)

                                                           

    Karamelizuoti ar glazūruoti šonkauliukai tinka kepti ne tik orkaitėje, bet ir gamtoje. Man atrodo, kad kepti ant laužo jie tampa dar skanesni, tas dūmo kvapas daro juos ypatingus, todėl puikiai tinka įvairiems barbekiu vakarėliams gamtoje ir be abejo, idealiai pakeičia mūsų taip mėgstamus šašlykus! :)

 

INGREDIENTAI:


•    700 g šonkauliukų;
•    4 arbatiniai šaukšteliai rudojo cukraus;
•    ½ arbatinio šaukštelio česnako granulių;
•    1 arbatinis šaukštelis čili pipirų miltelių;
•    ½ arbatinio šaukštelio druskos;
•    1 arbatinis šaukštelis cinamono.


KAIP GAMINTI:


1.    Dubenėlyje sumaišykite rudąjį cukrų, česnako granules, čili pipirų miltelius, druską, cinamoną.
2.    Nuplautus šonkauliukus gausiai apibarstykite paruoštu prieskonių mišiniu, juos gerai  įtrinkite, kad įsigertų. Mėsą palikite porai valandų marinuotis.
3.    Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
4.    Kepimo indą išklokite folija, sudėkite paruoštus šonkauliukus ir juos sandariai uždenkite folija.
5.    Kepkite apie 40 – 50 min. Kepimo pabaigoje, nuimkite foliją ir įjunkite orkaitėje vėjelį, kad šonkauliukai lengvai apskurstų ir susikaramelizuotų.


Virtuvės užrašai: skystį, kuris liko kepant šonkauliukus, galite panaudoti padažui. Supilkite jį į puoduką, įberkite šaukštelį rudojo cukraus ir maišant pavirkite, kol padažas sutirštės.

 

                       

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK