Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2021-05-14

Lėtam ir vėlyvam savaitgalio rytui - miniatiūriniai blyneliai su klevų sirupu ir uogomis.

                                                                     
 Savaitgalio pusryčiai lovoje? Žinoma! O jei dar vėlyvo ryto lėkštėse karaliauja tikrai žavūs bei labai skanūs miniatūriniai blyneliai su klevų sirupu ir visa sauja uogų, jauti, kad jau beveik vasara. Šie blyneliai lengvai užkariauja tiek mažųjų, tiek didžiųjų herojų širdis – juos lengva iškepti, nereikia įmantrių ingredientų ir pakanka vos kelių minučių virtuvėje. Mažai šventei namuose tikrai daug nereikia!

 

 

 


INGREDIENTAI:


•2 kiaušiniai;
•½ puodelio pieno;
•1 puodelis miltų;
•1 arb. š. kepimo miltelių;
•Gabalėlis sviesto;
•Keli arb. š. klevų sirupo arba skysto medaus;
•Kelios mėgstamos uogos.


KAIP GAMINTI:


1.Išplakame kiaušinius. Pilame pieną, beriame miltus bei kepimo miltelius ir viską išmaišome iki vientisos tešlos.
2.Įkaitiname keptuvę ir dedame gabalėlį sviesto. Kai šis išsilydo, su arbatiniu šaukšteliu formuojame mini blynelius ir apkepame juos iš abiejų pusių. Kartojame, kol baigsis tešla.
3.Blynelius sudedame į lėkštes ir pagardiname klevų sirupu arba skystu medumi, taip pat mėgstamomis uogomis.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK