Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-05-27

Fantastiškas derinys sotiems ir tikrai šiek tiek neįprastiems savaitgalio pusryčiams.

                                                                                    

 Benedikto kiaušinis man visada atrodė šiek tiek magiškas ir taip lengvai neįveikiamas, tad mieliau jį rinkausi valgyti vėlyvų rytinių pusryčių mieste metu nei gaminau pati. Bet vieną rytą surizikavau, išbandžiau ir  iškėlusi galvą suvalgiau. Pavyko! Gal ir ne toks tobulas, kaip miesto restoranuose, bet tikrai neblogas. O šalia patiekus avižirnių su keptomis daržovėmis pasilepinti galima dar ir labai sočiais pusryčiais.

 


INGREDIENTAI:


•    1 saldžioji paprika;
•    Sauja vyšninių pomidoriukų;
•    Gabalėlis svieto;
•    ½ stiklinės virtų arba konservuotų avinžirnių;
•    Žiupsnelis druskos, smulkinto kumino ir aitriosios paprikos;
•    1 valg. š. alyvuogių aliejaus;
•    2 kiaušiniai;
•    Sauja mėgstamų žalumynų.


KAIP GAMINTI:


1.Papriką supjaustykite juostelėmis ir lengvai apkepkite gabalėlyje sviesto. Kepimo pabaigoje suberkite perpus perpjautus vyšninius pomidoriukus ir kelias minutes dar  apkepkite.
2.Į keptuvę suberkite avinžirnius. Pagardinkite viską druska, kuminu, aitriąja paprika bei alyvuogių aliejumi. Išmaišykite.
3.Benedikto kiaušinius išvirkite be lukšto.
4.Patiekite avinžirnius su Benedikto kiaušiniais. Viską pagardinkite mėgstamais žalumynais.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK