Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2019-11-20

Labai lengvai paruošiama Kalėdinė Panakota - gražiausioms metų šventėms.

8 porcijos

 

 Kalėdinė Panakota? O taip! Ji tikrai puikus pasirinkimas artėjančioms žiemos šventėms – lengvai paruošiama, visai neįnoringa, maloniai nustebinanti ir taip labai kvepianti cinamonu bei apelsinais. Kiekvienas ją ragaudamas akimirksniu pajus kalėdinę nuotaiką! O, kad šis itališkas desertas tikrai pavyktų, labai svarbu pasirinkti tinkamo riebumo pieną bei grietinėlę. Kalėdinei Panakotai renkuosi „DVARO“ 35% riebumo grietinėlę bei natūralų „DVARO“ pieną, nes jie tobulai tinka šiam desertui – derinant riebią grietinėlę bei pieną, Panakota pavyksta ne per riebi, lengvesnė, bet tikrai pakankamai kreminė.

 

 

INGREDIENTAI:


•200 ml 35 proc. riebumo „DVARO“ natūralios grietinėlės;
•300 ml 3,5 proc. riebumo „DVARO“ pieno;
•4 – 5  arb. š.  cukraus;
•1 arb. š. vanilinio cukraus;
•2 cinamono lazdelės;
•½  arb. š. šviežių apelsinų žievelės;
•3 arb. š. želatino;
•Keli valg. š. aviečių uogienės;
•Šaldytų uogų papuošimui.

 

 


KAIP GAMINTI:


1.Į puodą supilame grietinėlę, pieną, cukrų, vanilinį cukrų bei apelsinų žieveles. Taip pat dedame cinamono lazdeles. Pakaitiname ir nuolat maišome, kol ištirpsta cukrus.
2.Labai mažame kiekyje karšto vandens ištirpiname želatiną. Pilame jį į grietinėlės bei pieno masę. Išmaišome ir paliekame šiek tiek atvėsti.
3.Supilame į indelius ruošiamą Panakotą ir paliekame kelioms valandoms arba per naktį šaldytuve, kad sustingtų.
4.Kai Panakota sustingsta, ant viršaus dedame aviečių uogienės. Papuošiame šaldytomis uogomis bei apelsino žievelėmis.

 

 


@pienozvaigzdesab #dvaro #ad

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK