Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2020-12-19

Ypatingą meduolių poskonį turintys blynai puikiai tinka vėlyviems rytams iki Kalėdų.

                                                                

 Vėlyvi rytai iki Kalėdų tikrai gali kvepėti imbieriniais blynais – juos taip paprasta pagaminti, bet taip gardu valgyti, kad jie akimirksniu tampa vieni mėgstamiausių! Šių blynų paslaptis slypi meduoliniuose prieskoniuose – ragaujant juos, jaučiasi švelnus cinamono, imbiero, muskato bei gvazdikėlių poskonis, kuris puikiai dera su saldžiu vaniliniu padažu.

 

 


INGREDIENTAI:


•1 kiaušinis;
•½ puodelio pieno;
•½ puodelis miltų;
•1 arb. š. cinamono;
•Žiupsnelis malto imbiero;
•Žiupsnelis maltų gvazdikėlių;
•Žiupsnelis malto muskato;
•2 arb. š. rudojo cukraus;
•1 arb. š. kepimo miltelių;
•Gabalėlis sviesto;
•Keli valg. š. cukraus pudros;
•Žiupsnelis vanilinio cukraus.


KAIP GAMINTI:


1.Išplakite kiaušinį kartu su pienu.
2.Suberkite miltus, kepimo miltelius, prieskonius ir cukrų. Viską išmaišykite. Tešla turi gautis tirštoka.
3.Kepkite vidutinio dydžio blynus gerai įkaitintoje keptuvėje su gabalėliu sviesto.
4.Vandens vonelėje ištirpdykite sviestą, suberkite cukraus pudrą ir vaninilį cukrų – maišydami ištripdykite, kad gautųsi kaip padažas.
5.Pagamintu padažu apliekite blynus. Papuoškite imbieriniais sausainiais.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK