Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-12-31

Puikaus skonio ir lengvai paruošiama vištienos filė: kai laiko virtuvėje daug nelieka.

                                                                                    

 Spanguolės. Jos man primena vaikystę ir Kalėdas pas močiutę. Tuos šventinius pietus, kai stalas būtinai turėdavo būti nukrautas patiekalais, sėkmingai keliaujančiais iš kartos į kartą bei stropiai saugomais iki šiol. Ir kiekvieną kartą garbingiausioje vietoje svečiuodavosi spanguolės. Uogos, priversdavusios mane raukytis. Visai be reikalo, nes dabar tie vaikystės sentimentai tokie brangūs, kad Kalėdų be spanguolių nebeįsivaizduoju ir aš. Visai nesvarbu, kad jos nevisuomet puikuojasi šalia stropiai kimšto ir ilgai kepto kalakuto, o tiesiog šalia paprastai, bet kartu ypatingai ruošiamos vištienos krūtinėlės. Šalia patiekalo, kuris yra puikus savo skoniu bei gaminimo laiku.

 


INGREDIENTAI:


•    400 g vištienos krūtinėlės filė;
•    3 š. šviežių apelsino sulčių;
•    1 a.š. tarkuotų apelsino žievelių;
•    Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų, džiovintų rozmarinų;
•     1 š. alyvuogių aliejaus;
•    2 – 3 š. spanguolių uogienės;
•    Šlakelis apelsino sulčių;
•    1 a.š. rudojo cukraus (jei uogienė per daug rūgšti);
•    Šviežio rozmarino šakelė;
•    1 – 2 mandarinai.


KAIP GAMINTI:


1.Apelsinų sultis, alyvuogių aliejų, druską, juoduosius pipirus, džiovintus rozmarinus bei apelsinų žieveles sumaišykite. Marinatu apipilkite vištienos krūtinėlės gabaliukus ir palikite 30 – 60 min pasimarinuoti šaldytuve.
2.Vištieną lengvai iškepkite grilio arba paprastoje keptuvėje. Ją supjaustykite juostelėmis.
3.Paruoštą vištieną dėkite į kepimo indą, apšlakstykite spanguolių uogiene, suberkite mandarino skilteles bei pabarstykite šviežio rozmarino šakelėmis. Viską uždenkite kepimo popieriumi. Dar kelias minutes apkepkite 180 laipsnių orkaitėje. Patiekite su mėgstamu garnyru.

 

 

        

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK