Cukrinis Avinėlis - Apelsinai lėkštėje: ir salotos, ir garnyras
Straipsnis sÄ—kmingai pridÄ—tas!
Paskelbta 2015-01-03

Puikus skonio ir spalvų derinys: apelsinai, alyvuogės, mėlynasis svogūnas ir petražolės.

                                                                                     

 KalÄ—dos visada kvepia apelsinais. Juos gali užuosti gatvÄ—je, parduotuvÄ—je, parke ir kiekvieno namuose. Jie skaniai įsitaiso verdamo vyno pašonÄ—je, papuošia mamos gamintÄ… šokoladinį pyragÄ… ar suteikia šventinį skonį kimštam kalakutui. O apelsinų salotos – tikras skonių ir spalvų žaismas! ÄŒia oranžiniams pÅ«stažandžiams draugijÄ… palaiko Kalamato alyvuogÄ—s, mÄ—lynojo svogÅ«no griežinÄ—liai ir šviežių petražolių šakelÄ—s. Taip paruoštos salotos yra puikus ir kiek neįprastas garnyras, kuris suteiks ypatingÄ… skonį pagrindiniam patiekalui.

 


INGREDIENTAI:


•    2 didesni apelsinai;
•    1 nedidukas mÄ—lynasis svogÅ«nas;
•    ŠakelÄ— šviežių petražolių;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•    Å½iupsnis druskos, juodųjų pipirų;
•    Kelios Kalamata alyvuogÄ—s.


KAIP GAMINTI:


1.Apelsinus nulupkite ir supjaustykite griežinÄ—liais. SudÄ—kite į lÄ—kštÄ™, kurioje tieksite salotas.
2.Ä® ruošiamas salotas suberkite mÄ—lynojo svogÅ«no griežinÄ—lius, smulkiai pjaustytas petražoles ir alyvuoges.
3.Salotas pagardinkite alyvuogių aliejumi bei druska, juodaisiais pipiriukais.

 

 

        

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK